tiistai 5. maaliskuuta 2013

Hunajapuolukkasmoothie


Innostuin sunnuntaina smmothien tekoon. Mulla on taas alkaneet iltapahoinvoinnit, mikä tarkottaa sitä että mahahaavani on tulossa takaisin , toisin kuin entiset heilat:) , se palaa aina. Ajattelin siis koittaa olla edes viikonlopun ilman särkylääkettä, ja nauttia sen sijaan terveysjuomia. Puolukkaa käytän sen vuoksi, että se on hapan marja ja ainakin meidän suvu perimätiedon mukaan sen pitäisi kuureittain otettua auttaa reumasairauksissa.
"Hivenaineita puolukassa on natriumia, kaliumia, magnesiumia, kalsiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä, Puolukka on niin hapan marja, että se säilyy viileässä ilman säilöntäaineitakin. Säilyminen perustuu puolukan sisältämiin sitruuna ja bentsoehappoihin. 1800 luvun loppupuolella alettiin puolukkaa tutkia lääketieteellisesti. Puolukan havaittiin tehokkaasti tappavan virtsatien bakteereja. Bakteerien aiheuttamat tulehdukset näyttivät parantuvan ilmiömäisesti puolukkaa nauttimalla. Rautavaara kertoo puolukan edistävän vatsan, sapen ja maksan toimintaa.

Ohion yliopiston professori Anthony Sobota selvitti, miten puolukka estää bakteeriperäiset tulehdukset. Puolukka kykenee estämään bakteerien kiinnittymisen suolien seinämiin ja näin ne huuhtoutuvat virtsan mukana ulos. Puolukka myös vähentää vatsan käymisprosesseja.

Puolukan kiiniinihappo aiheuttaa virtsan happopitoisuuden nousun. Happopitoinen virtsa on antibiootti, joka tuhoaa bakteerit. Puolukka on niin tehokas antibiootti , että se on osoittautunut tuhoavan bakteerit vielä 1 prosenttisena liuoksenakin. Tutkimusten mukaan puoli litraa puolukkamehua alkaa vaikuttaa 1 –3 tunnin kuluttua ja vaikutus säilyy yli 12 tuntia. Puolukkaa ei kuitenkaan tule nauttia päivittäin, koska terve ihminen on emäksinen eikä hapekas.
, Puolukassa, mustikassa, aroniassa ja varsinkin tyrnissä on huomattavia määriä meille tärkeitä rasvahappoja kuten linolihappoa ja alfalinoleenihappoa. Näitä rasvahappoja saamme jokapäiväisessä ravinnosssamme aivan liian vähän.
Kaikki marjat ovat myös hyviä kuitujen lähteitä." lainaus sivustolta http://www.satakunnantyrniseura.fi/puolukka.html


Tässä smoothien ohje: näppituntumalla, en ole mitannut mitään aineita, heittelin vain mututuntumalla:)


                                                                 siemeniä n 1/ 2 dl

                                                    esim tällainen salaattisekoitus käy hyvin, muista vain että siemenet maistuvat aika voimakkaasti, joten älä laita näin paljon kuin minä, jos olet sihtisuu:)


Puolukoita noin 2 dl


hunajaa, 2 rkl tai maun mukaan , meillä on vielä vanhempieni mehiläisten hunajaa jäljellä, ja suosittelen todellla käyttämään kotimaista hunajaa!
Hunajaa voi käyttää kaikessa tavallisen sokerin sijasta. Se on luonnontuote , johon ei ole lisätty mitään, eikä siitä ole otettu pois mitään. Sitä tarvitaan myös vähemmän, eli 100 g sokeria: 70 g hunajaa. Hunajan GI arvo on 55.Hunajassa on valtavasti vitamiineja ja hivenaineita. Muista kuitenkin ettei sitä suositella alle 1 - vuotiaille.
                                        jugurttia, n. 2 dl , ihan mitä tahansa jugurttia tykkäät käyttää
                               
maitoa, noin 1 dl sekä
hampunsiemenjauhoa reilu 2 rkl
hampunsiemenjauho sisältää runsaasti omega 3 , 6 ja 9  rasvahappoja.
ei maistu oikeastaan tuolla seassa miltään.Sellainen postaus tällä kertaa, ihanaa päivää kaikille:)
 Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!