|
|||||||
Nokkosissa on voimaa. Niissähän on kuulemma rautaakin tosi paljon enemmän verrattuna pinaattiin. Se, että nokkosessa olisi vähemmän nitraattia kuin pinaatissa, taitaa olla vähn legendaa. Riippu paljon kasvupaikasta tuo nitraattipitoisuus, kovin reheviltä alueilta ei kannata alkaa keräämään. Ryöpätä ei tarvitse, jos kerää puhtaalta paikalta. Itse ehdin jo kiehauttaakin, sillä katsoin vohveliohjeita ensiksi
netistä ja usein sanottiin tuo kiehautus. Mutta olinpahan oikeassa, vanhana
4H- kerholaisena muistelin näin, ei siis tarvitse välttämättä. | |||||||
|
|||||||
Tiesitkö muuten että nokkosissa on myös kalsiumia? Kolme kertaa enemmän kuin maidossa! | |||||||
Nokkosvohvelit 15 dl maitoa 3 munaa suolaa 2 rkl sokeria ½ dl öljyä esim. rypsiöljy 6 dl vehnäjauhoja 1 dl pikakaurahiutaleita 1 dl kauraleseitä Sekoita kaikki aineet ja anna taikinan turvota jääkaapissa n. ½ tuntia. Paista vohveliraudalla, tarjoile hillon ja kermavaahdon tai suolaisen täytteen kera. |
keskiviikko 21. toukokuuta 2014
Vohvelit nokkosilla höystettynä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Heippa! Kiitos ihanasta kommentista blogissani, tulin ihan hyvälle tuulelle :)
VastaaPoistaSinullapa on paljon sisältöä blogissasi, tänne pitää tulla ihan ajan kanssa... nämä nokkosvohvelit on takuulla herkullisia, itsekin olen kokeillut!
Hei!
VastaaPoistaKiva jos piristi.
Tervetuloa vaan takaisin kun ehdit.
Kiitos kun vierailit täällä <3
Ihanan näköiset vohvelit:) Meillä on nokkosta kevättalvella mutta normaalia sadettomampi talvi ja kevät piti huolen siitä,että sato oli vähän huono..
VastaaPoistaJoo ne olikin tosi hyviä! Itse asiassa just paistelen lapsille aamupalaksi samalla reseptillä:)
PoistaTäällä taas kuulemma mustikka on paleltunut, normaalia lumettomamman talven vuoksi.
Kiva kun kävit vierailulla:)
Hei kiitos blogistasi! :) tätä ohjetta täytyykin kokeilla. :)
VastaaPoista