perjantai 12. huhtikuuta 2013

Haluatko oppia hallitsemaan stressiä osa 1

Tietäisittepä, miten järkyttävät mustelmat on kehittymässä mun jäseniin tuon parin päivän takaisen kaatumisen seurauksena. Kävi mielessä että tuo hurtta vielä koituu kohtalokseni!


Jos joku teistä on joskus syyllistynyt ajamaan yhtä aikaa autoa , kun taivuttaa ripsiä tai lisää maskaraa
 ( hyi sitä joka on ) niin hei, mää nypin karvoja vaatteistani. Siis teen kyllä sitä ihan aina, joka paikassa, ja kyllä, autolla ajaessani.
 On ironista että mulla on valkoinen koira, (eikä tämä kuvassa oleva ole ensimmäinen lajissaan )
 ja inhoan niin p: rkeleesti niitä karvoja vaatteissa! Eikä tilannetta auta yhtään ,että tykkään aina sillon tällön pukeutua mustaan. En tiiä mikä tähän on syynä, olen kyllä muuten hyvin värikäs , ehkä musta pitää liikaenergian kurissa?

 Mää en vaan kestä niitä aamuja, jolloin tajuan vasta matkalla töihin, että olevani sonnustautunut kokomustiin, ja niitä valkoisia , pitkiä , untuvaisia, tarrautuvia karvoja on hihoissani, kauluksessani, säärissäni, autonpenkissä....Ei riitä että harjaan vaateharjalla kuteet kotona ja suihkutan Super10 ( niin olen GNLDmyyjäkin ollut joskus) pullosta huuhteluaine- vesi seosta, jostain niitä aina leijailee lisää .
Niin , koska töihin saapuessani huomaan taas olevani karvojen peitossa.

Voi niitä aikoja, kun koira ( t) oli kaiket päivät ulkona ( tähän yhtyisi varmaan myös puheena oleva otus) Ei ollut puhtaassa pyykissä karvan karvaa! Ollapa taas oma piha, sellanen missä meijän vahti sais rauhassa vahtia. Ja kiivetä joskus aidan yli , palatakseen taas hetken kuluttua kotiportille.

Mutta vihdoin asiaan! Tuo karvojen nyppiminen ilmentää mielestäni stressaantumista. Olen löytänyt viimein yhden telkkari ohjelman , jossa on oikeesti kivaa asiaa ja sitten vielä ne tätit jotka juontaa, niin ne on tosi nättejä ja tekevät juttuja mielenkiintosista aiheista. Nehän ihan hehkuu siellä! No tuo kuva ei kyllä ihan anna oikeutta näille leideille...
Photo by Yle.fi


Ja se ohjelma on Hehku, joka tulee kakkoselta torstai- iltasin. Tää ei oo muuten taaskaan mikään mainos, josta mulle maksetaan:) vaan  ihan oikeesti ihastuin ihan hirveesti tuohon ohjelmaan , se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Eilen siinä puhuttiin mm. ( sen mitä lasten metelöinniltä kuulin, kaukosäädin on taas hukassa)  stressin hallinnasta, joka on myös lähellä sydäntäni. Jotkut jotka tuntee mut hyvin , tietää mun tietävän mistä puhun :) Ainakin aina joskus. Välillä.

Ihan aluksi on tärkeää että hengität oikein.

Kokeileppa hetki hengittää siten että vedät nenän kautta ilmaa sisään 
laskien  hitaasti  neljään  , hengitä sitten ulos nenän kautta laskien hitaasti kahdeksaan . 

Pidä selkä suorana, kuvittele olevasi hiekkarannalla, aurinko paistaa. On rauhallista ja lämmintä,  aallot lyövät tasaisesti rantaan. Kuvittele,  että hengität samaan tahtiin rantaan lyövien aaltojen kanssa.


Olen itse aina aika ajoin tehnyt tuonkaltaisia harjoituksia, ja mulla ainakin tuntuu usein että niskanikamat jollain tavalla hiljaa naksahtaa tuon pitkän uloshengityksen aikana. Jotain ikäänkuin aukeaa. Uskon tosissaan että oikeasta hengityksestä on apua kaikenlaisissa vaivoissa ja niiden ehkäisyssä.

Mukavaa , rentoa viikonloppua teille jokaiselle

Anne

2 kommenttia:

  1. Njoo-o, tiijän kyllä tuon karvahommelin :/ Mullaki o palijo mustia vaatteita, mistä lie johtuu... ehkä kuvittelen, että sitte näyttää vähä hoikemmalta tai sitte en muun värisistä vaa löyvä mieleistä. Meillä o kaks kultsua, kolomas o tällä hetkellä hoijosa ja sitte vielä kissa... voi ruoja sitä karvan määrää vaateisa ja joka paikasa :/ Ja mää ku tuota leipomista harrastan, ni lisätyötä teettää ainanen siivous, joka päivä o imuroitava, pyyhittävä ja luututtava, muuten täälä tulis hulluksi :D Mutta ah, silti ne o niiiiii ihania kavereita, että ei maalimasa ois niiiiiii palijo rahhaa kellää, että yhestäkkää otuksesta luopusin <3 <3

    Ihanaa viikonloppua kaima!!

    VastaaPoista
  2. Osuit naulan kantaan:) kukapa näistä karvaisista kavereista raasksi luopua. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!