Tätä makoisaa pavlovaa oli tarjolla siskoni läksiäisjuhlassa, veljen vaimon tekemänä. Voi että kun tietäsitte, miten hienoja kakkuja hänen käsistään syntyy! Tämän hän pyöräytti varmasti hyvin pikaisesti suurinpiirtein silmät kiinni- tosin veljeni taisi olla paistajana:) Granaattiomena sopi ihan täydellisesti pavlovaan.
4 valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä eli maizenaa
Täyte
Yhden granaattiomenan siemenet
2 dl kuohukermaa, vaniljasokeria
Valmistusohjeen kopioin netistä:
-
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä (Ø 25 cm). Aseta paperi uunipellille.
-
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla
mukana). Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on
kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon
maissitärkkelys. Sekoita.
-
Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
-
Paista uunin keskitasolla 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä
rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä.
Siirrä kakkuvadille.
Ihanan näköinen pavlova Anne:) Ja nuo granaattiomenan siemenet tekevät tuon niin kauniiksi (ja terveellisemmäksi;D)
VastaaPoistaKiitos Jael, tällä kertaa minun ansioksi voi lukea vain kuvaamisen. Pavlova oli todellakin yhtä ihanan näköinen kuin makuinenkin! Granaattiomenan siemenet ovat tosiaan hyvin terveellisiä, harmi vain, että täällä se on niin kallista. Yksi kappale on yli kolme euroa.
VastaaPoistaPakko olla mielettömän hyvää, rakastan sekä pavlovaa että granaatinomenan siemeniä. Ihanaa iltaa <3
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinullekin Tiia <3
PoistaKyllä se oli niin hyvää, että taidan kokeilla itsekin tehä tätä.