tiistai 28. huhtikuuta 2015

Appelsiinicurry kalaa

Viides päivä järkyttävää päänsärkyä ja flunssa alkoikin sitten eilen, 
niinkuin vähän arvelinkin olevan tulossa. 
Juuri yhtään saanut yöllä nukuttua kun kurkku ja pää, lisäksi vielä kasvot  ( ! ) 
olivat niin kipeänä. Mikähän outo flunssa tää on, tätä ei kyllä toivoisi kellekään. 
Ei silti että sitä muutenkaan toivoisi flunssaa kellekään, hih!
Huono olon varjolla käytänkin nyt hyväkseni luonnoksia,
 joita olin tehnyt osittain valmiiksi Espanjassa ollessamme.
 Appelsiinien luvatussa maassa kun olimme, yllättäen niitä
 tulikin tukittua vähän joka ruokaan...
Appelsiinia ja sitruunaa, vakiostokset päivittäin
Kalaa söimme melko paljon Espanjassa, sillä valikoimaa löytyi hurjasti.
 Lapset huudahtelivat ihmeissään supermarketin kalatiskillä, 
ja olivat ne omasta mielestäkin aika hurjia nuo valtavat kokonaiset kalat, 
mustekalat, ravut ja muut nilviäiset.....
Tällä kertaa laitoin pangaa.
 Tietääkseni se on suomeksi haimonni, korjatkaa paremmin tietävät ihmeessä! 
Kun on kiire saada nopsaan pötyä pöytään, tykkään tehä jotain ihan yksinkertaista, 
johon ei edes monia ainesosia tarvita.
Tämä on oma ohjeeni, anteeksi ettei ole tarkkoja ainesuhteita:

Pangafilettä 2 kpl, n 25 cm mittaisia
vettä
sipulia 1 iso
suolaa, Curry Madrasta, pippuria
1-2  appelsiinin mehu
Koristeluun appelsiininkuoresta raastetta

Tee näin:
Laita huuhdotut kalat veteen kiehumaan ja lisää mausteita makusi mukaan.
Kuori ja viipaloi sipuli isoiksi viipaleiksi ja heitä pataan.
Purista appelsiinimehun määrästä puolet keittoon ja hauduta kala kypsäksi.
Lopuksi vielä loppu appelsiinin mehu sekaan, 
tarkista suola ja muut mausteet.

 Me tykättiin ainakin aika tulisesta, ja tuo Curry Madras oli siihen kivan mausteinen.

Tarjoa riisin kanssa appelsiininkuorisuikaleilla koristettuna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!