perjantai 13. helmikuuta 2015

Valkopaputahna


Reseptin tähän ihanaan leivänpäälliseen löysin KuntoPlussan netistä ja muuttelin sitä ihan pikkuisen.

Meillä on perheessä pari nirppistä nykyään, joten vaihtoehtoisia proteiininlähteitä on etsittävä. Kun ne lihat vain joka päivä jää lautaselle.
Onneksi toinen tykästyi tähän, sillä kasvun kannalta olisi niin tärkeää saada tarpeeksi kaikkia tarvittavia rakennusaineita. Pakastemarjoja tää kyseinen neiti kyllä söisi vaikka kilon päivässä- se on onneksi ollut hyvä kiristyskonsti, ei marjoja ennen kun syöt ruokaa :) hyvin terveenä on pysynyt kyllä, mutta kasvuhan alkaa takkuamaan , jos ei kunnolla syödä.
Toiselle pitää vielä keksiä jotain muuta.
 

Kaikessa lyhykäisyydessään resepti on tässä:



Valkopaputahna

 

250 g valkopapuja 

5 valkosipulin kynttä

1 rkl Himalajan vuorisuolaa ( tavallinenkin käy)

½ sitruunan mehu

½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä ( muutkin öljyt käyvät)

keitinlientä 

mustapippuria myllystä maun mukaan, itse taisin hurauttaa vain vähän, n. ½ tl


Huuhtele pavut ja liota yön yli jääkaapissa ( n . 8 tuntia.)

Huuhtele taas ja keitä uudessa vedessä paketin ohjeen mukaan, yleensä n. 1 ½ tuntia.

Soseuta pavut , vajaa 1dl  keitinlientä, valkosipulit, sitruunanmehu ja öljy. Mausta.

Tykkäsin tästä itekkin, ja ihan hyvä on laittaa tätä mieluummin makkaran sijasta!
Ihanaa viikonloppua!
Anne






2 kommenttia:

  1. Kannattaa tehdä! On se niin hyvää ihan minkä päällä vaan<3
    Itse koitan reuman takia vältellä gluteenia ja kokeilin juuri riisikakkujen päällä.

    VastaaPoista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!