maanantai 8. syyskuuta 2014

Italialainen marinara kastike ja rosmariinipossu

Edit* ohjeessani lukee hyvää oliiviöljyä ja kuvassa kaupan halpismerkin pullo, hihii! Mutta oikeasti siinä on ihan Espanjasta asti tuotua neitsytoliiviöljyä, isosta kanisterista vain kaadettu tuohon pienempään pulloon. Meillä kun kuluu sitä ihan julmetusti, niin pakko olla saavillinen:)

Vaatimattomalta näyttävä, yksinkertainen kastike ja valkosipulissa ja rosmariinissa muhineet lihat. Maailman parhainta, ainakin melkein! Marinarakastike on ihan mielettömän hyvää, ja maistuu myös seuraavana päivänä leivän päällä- jos sitä siis jää. Meillä ei ainakaan jää ikinä yhtään.


Marinara kastike

2 isoa valkosipulin kynttä
4 rkl hyvää oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
2 prk ( 400 g ) tomaattia, joko murskaa tai kuorittuja ja valutettuja paloja,  tai tuoreita, hyvin kypsiä tomaatteja n. 900 g ( kiehautettuna ja kuoret irrotettuna)
n. 10 suurta basilikan lehteä

Litistä valkosipulin kynnet kevyesti veitsen lappeella, paista oliiviöljyssä keskilämmöllä n. 4- 5 min. litistele lusikalla paiston aikana, älä anna palaa!
Lisää tomaatit ja suolaa oman maun mukaan, keitä parikymmentä minuuttia sekoitellen usein. Lisää lopuksi revityt basilikan lehdet ja sekoita.



Rosmariinipossu

3- 4 silputtua valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
1½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
oliiviöljyä
n . 400 g porsaankylki viipaleita


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Silppua valkosipuli ja rosmariini yhdessä. Yhdistä ne ja suola, pippuri, ja oliiviöljyä sen verran että muodostuu tahna.
Hiero tahnaa lihaviipaleille.
Laita lihat uuniastiaan. Paahda n. 30- 45 min. Sen jälkeen kaada rasva pois. Paahda vielä lisää n. 10- 20 min. tai kunnes pinta on rapea, ja syvän ruskea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!