tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kauneinta kesää kylmimmillään

 
kuva Oulujoen rannalta

Mitäs teille kuuluu? Muuta kuin että lunta on sadellut? On tämä oikeesti hullua, mikä kesä! Lapset olivat aamulla ihan riemusta soikeena, vinhaa vauhtia piti ulos juosta leikkimään.

Itse oon ollu ihan siipi maassa pitkän aikaa mutta on kai pakko vain nousta ja jatkaa elämässä eteenpäin.  Työttömänä olo ei sovi mulle yhtään, mutta kenellepä se nyt sitten sopisi. Kun on vähän aikaa ollut ilman työtä, niin alkaa tuntua siltä, että ois valmis vaikka lattioita luutuamaan, kunhan saisi jotain tehdä ja käydä työssä.

Myös kesälomasuunnitelmat meni täällä kokonaan uusiksi. Hyvin raskas, pitkä ihmissuhde päättyi, eikä koko perheen suunniteltu pitkä etelänloma toteutunutkaan. Onneksi kaikkeen aina jollain lailla sopeutuu. Katkeruudelle ei saa antaa valtaa. Olen miettinyt myös tämän blogin nimen vaihtoa, kun eihän Country Annieta enää ole. Mainokset olenkin jo poistanut, koska niistä ei todellakaan ole tullut mitään lisätuloa, kuten aluksi toivoin- joten mitäpä niitä tuossa turhaan pyörittämään.

Kesä on onneksi niin ihanaa aikaa, että on paljon juhlia, pieniä ja isoja. Saa ostella ihania pikku lahjoja ja vähän isompiakin. Yllättävän paljon on ollut jo syntymäpäiviä tälle kesää, ja hyvä ystäväni valmistui diakoniksi!


Tässä on muuten sellainen hyvä täytekakkupohjan ohje joka kyllä aina onnistuu.

Täytekakkupohja


6 munaa

2 dl sokeria

vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, sekaan nostellaan sihdin läpi:

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kaada taikina vuokaan ( n. 25 cm halkaisijaltaan) jonka olet korppujauhottanut.

Paistetaan 175 asteessa n. 30 - 40 min. 

 

Tämä kakku kun oli tarkoitettu ihan vaan omassa perhepiirissä tarjottavaksi, en edes kermavaahtoa jaksanut pursottaa! Enkö ookki laiska! Kehtasin vielä kuvankin laittaa mokomasta....
Mutta en ole koskaan ollut oikein hyvä näissä jutuissa, vaikka tietysti harjoitus tekee mestarin. Mutta kun en oo mikään kinuskikissa, niin jätän aivan suosiolla alan virtuooseille hienot koristelut!

Käytin itse kostutukseen granaattiomenamehua, tuli tosi hyvä makuvivahde.
Mansikat eivät kaipaa välttämättä mitään kiillettä tai muuta, nämä ainakin oli sen verran makeita ihan itsessään.

Mukavaa päivää kaikille ja toivotaan nyt, että juhannus oisi edes lumeton! Aurinkokin saisi näyttäytyä.....
Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!