keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Taidetta ja kevään sisustusvinkkejä

Sunnuntai oli aivan ihana keväinen, pikkupakkasella aurinko paisteli. Tuntui siltä , että täytyi lähteä muuallekin kuin vain lenkkipolulle ulkoilemaan. Suuntasin hetken tuumailun jälkeen tyttärieni kanssa Oulun Kaupunginkirjaston taidenäyttelyyn, jonka jälkeen kävimme Kodin1 :ssä  ihailemassa kevään uutuuksia. Poikaa ei saanut mukaan millään ilveellä, vaikka ajattelin että olisi ollut hyvä tilaisuus vähän ammentaa sivistystä näin taiteen muodossa hänenkin maailmaansa avartamaan.

Aika osuvasti sanottu. Kodin1 : ssä bongattu valokuvakehys.
There is no perfect life
but we fill it with
perfect momentsAurinkoinen keli onneksi jatkuu. Lunta on sadellut hiukan öisin, niin että on tosi ihana tunnelma tuolla ulkona, maa oikein ihanan valkeana hohtelee vain auringossa.

Alkuviikko on mennyt rampatessa lääkärillä ja verikokeissa. Sain aivan mielettömän sietämättömän kutinan sunnuntai- iltana. Seuraavan päivänä ei auttanut muu kuin hakeutua lääkäriin, sillä keskittyminen yhtään mihinkään tekemiseen oli täysin mahdotonta. Kortisonivoiteestakaan  ei ollut mainittavaa apua.

Nyt hoitona on allergialääke ja kortisonivoide, sekä viimeksi mainitsemani  lääke , Omeprazol jätettiin pois. Olen aika varma, että tuo kutina on ko. lääkkeen aiheuttamaa. Maksa-arvotkin olivat täysin normaalit. Olen myös alkanut hiukan epäillä tämän meidän asunnon sisäilmaa, itse asiassa se on ollut pikkuisen mielen vieressä kaiken aikaa.  Mutta sitten taiteeseen:

Taulut olivat upeita, usean taiteilijan töitä oli näytteillä.

"Maalatessani annan maalin väreineen virrata kankaalle sisältämällä maalaustapaani tunnetta, joka tekee työn tekemisestäni vapauttavaa. Maalaaminen on intohimoni, sekä hetki jolloin keskityn intensiivisesti tekemisen iloon." 
Lainaus taiteilija Minna Mukarin kotisivuilta  http://artist-minnamukari.com/

Minna Mukari , akryyli ja öljy kankaalle " Herätä minut" sekä muita hänen ihania töitään


Ihanaa tuo värien käyttö, tykkäsin näistä todella paljon!

Lasten mieleen olivat Anna Parkkosen taulut.Kaisu Nissin taulut olivat milestäni aika valjuja ainakin hänen muihin töihinsä verrattuna, joissa värejä on käytetty rohkeasti.


Pentti Raution työt olivat tällaisia kauniin harmonisia, voisi kuvitella  näiden sointuvan skandinaavisen pelkistettyyn kotiin erittäin hyvin.

Seuraavaksi tuleekin sitten tekstiilitaidetta, tässä on mun mielestäni aivan ihana verhokangas kevääseen ja kesään! Vappukukka -kangas Vallilalta.
Hinta on n. 23 e / m. Kodin1.

 Miukumaukuja ja & merkkejä 

Vaaleata puuta sekä herkän romanttista lasitavaraa.

Rakastan pöllöjä!

Paljon pääsiäiseen sopivaa tavaraa oli jo tarjolla, tuo etualan Keisarinna valaisin tosin oli eniten mun mieleeni, hinta 212 e.


Tämä kattaus oli niin kaunis, kelpaisi kyllä meidänkin keittiöön. Intohimoni värilliseen lasiin on varmaan lähtöisin kaukaa lapsuudesta. Muistan kuinka kävimme kesälomareissulla Muurlan Lasitehtaalla katsomassa lasinpuhaltajaa työssään ,
ja se oli lapsen silmissä jotain niin ihmeellistä että mykistyin täysin. Kuinka se kauniinvärinen lasimassa muotoutuikaan puhaltajan käsittelyssä niin upealla tavalla. Vielä kaikki ne valtavat hyllyrivit täynnä toinen toistaan kauniimpia astioita ja koriste- esineitä!

Raikkaan vihreää

Hentoa pastellia
Ihanan lämmintä kevätpäivää toivotellen
Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!