torstai 20. helmikuuta 2014

Suklaakakku mustapavuista

Koska tätä kakkua on niin kehuttu, pakkohan se oli meidänkin kokeilla. Itse en juuri laittanut tikkua ristiin, tytär teki lähes kaiken jotain pientä auttamista lukuun ottamatta. Reipas tyttö!

Mutta oikeesti, oli ihan hirveen makuista! Yhden palan pystyin maistamaan. Pavut maistui niin paljon, ja tiesin jo uunista otettaessa, etten pysty syömään , koska se haju! 
Mutta , ota huomioon, että mun nenä on tosi herkkä, joten mikä mulle tuntui tältä, saattaa sulle olla ihan hyvää.  Ei se niin hirveän voimakas tuoksu eikä maku ole.
Ensi kerralla ainakin paljon, paljon enemmän hunajaa ja kaakaojauhetta! 

Mutta pienimmät lapset meillä tähän ihastuivat ja ovatkin nyt syöneet kakkua monta kertaa päivässä. Tämähän on niin terveellistä.
Tosin eivät nuo pikkutyypit siitä perusta, ihan oikeesti tykkäävät että on ihanaa kakkua!

Myös meidän koira on saanut maistiaisia, sillä jauhottomana ja sokerittomana tämä ei aiheuta atopiaioireita. Tiedän, suklaata ei saisi koiralle antaa, mutta onhan tuo syönyt aika usein suklaata isojakin määriä, kun on päässyt löytämään. Ei ole käynyt kuinkaan.

Pääsin kokeilemaan vanhemmilta Espanjan tuliaisina saamaani hunajaa sekä luomuvaniljajauhetta, jota sain tässä taannoin Versokaupasta   
blogiyhteistyön merkeissä.


Suosittelen kokeilemaan, vaikka minusta ei nyt tän ystävää tullutkaan:

Mustapapu suklaakakku

1½ tlk mustapapuja (á 285 g)
4 kananmunaa
½ dl kaakaojauhetta
½ dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
2 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl hunajaa
muutama taateli

1 banaani
muutama taateli
ripaus suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
kookoshiutaleita koristeeksi

Huuhtele ja valuta mustapavut. Laita kaikki ainekset taateleita ja hunajaa lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ( me teimme tehosekoittimella ) ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää hunaja ja taatelit ja sekoita. Tarkista makeus. Jos haluat lisää makeutta lisää hunajaa tai ruokosokeria. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20-24 cm) ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Valmista kuorrute. Sekoita banaani, taatelit ja kaakaojauhe tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa
 ( tai tehosekoittimessa) ja levitä kakun päälle.
 Ripottele päälle kookoshiutaleita. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!