kuva Iittalan sivuilta |
Kyllästyttääkö?
Mua ei! Onhan joulu vain kerran vuodessa. Tulee lapsuuden joulut mieleen, kun saa mättää lautaselle tuttuja jouluruokia. Tykkään niistä kaikista.
Kinkkua en tosin saisi syödä ylenmäärin, tämä reuma ( pitäisi sanoa lastenreuma, sillä sellasena sitä mulla hoidetaan, kun olen siihen lapsena sairastunut) ärähtää pahasti seuraavana päivänä. Mutta vaikka sen tietää, niin aina tulee ahmittua liikaa. Kun kerran vuodessa vain saa. Paljon sinappia päälle, mielutien itsetehtyä.
Jossakin oli tutkittu , että jos herkuttelee punaisilta lautasilta, niin tulee syötyä huomattavasti vähemmän kuin vaikkapa valkoisilta.
kuva Iittalan sivuilta |
Kuva Iittalan sivuilta |
Mutta ihanaahan se on pieni vaihtelu perinteiden sekaan, aina pitää olla myös jotain uutta. Ajattelin perinteiden vaalijana tehdä tänä jouluna ainakin punajuurilaatikkoa, meillä kun osa lapsista on jopa ihan hulluna punajuureen.Niin ettei tarvitse mun yksin syödä.
Punajuurilaatikon ohje on Valion sivuilta , tätä aattelin kokeilla.
1 | sipuli |
1 | hapahko omena |
600 g | punajuurta |
1/2 dl | Valio omenatäysmehua |
2 dl | Valio Eila® Laktoositon ruokakermaa |
1 pussi (150 g) | Valio AURA® murua |
1 | muna |
1/2 tl | mustapippuria |
1/2 tl | suolaa |
1/2 dl | korppujauhoja |
50 g | Valio Eila® Laktoositon voi |
Kuori ja lohko sipuli, omena ja punajuuret. Keitä ne vähässä vedessä kypsiksi.
Kaada keitinvesi pois. Soseuta.
Sekoita soseen joukkoon omenatäysmehu,
ruokakerma, AURA muru ja muna. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada seos
voideltuun uunivuokaan.
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min.
Mitä sinä ajattelit laittaa tänä jouluna? Vai pääsetkö kenties valmiiseen pöytään? Leivotko , kokkaatko, paistatko uunissa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!