Kaikkihan
 te tiiätte että maailma on niiiin täynnä mielettömän ihania kokkaus ja 
leivontablogeja, joissa esitellään toinen toistaan koreampia luomuksia.
 Mun mielestä ei voi kuitenkaan koskaan liikaa korostaa tavallisen 
arkiruuan merkitystä, sillä suuri osa ihmisistä ehkä juuri kaipaa 
sellasia tavallisia ohjeita jotka ei vaadi sen kummempaa kikkailua. Niin
 tässä sitten tulee ihan tuikitavallinen pannarin ohje , joka on omani.
Tiiän , voita on aika paljon, mutta tulee hyvää! Ja eihän tätä tarvi 
joka päivä syyä. Munia laitan vähemmän kuin yleensä ohjeissa on, sillä 
yksi meijän lapsista ei siedä kananmunaa ja myönnytyksenä hänelle 
tehdään näin. 
Vielä lopuksi meillä kotona usein valmistetut, 
lohkoperunat uunissa, unohtamatta tuota siman
 ohjetta , jonka olen 
napannut 
täältä. Vielä ehtii!
Tuohon
 pannariin voi tietysti omien mieltymyksien mukaan käyttää voita tai 
margariinia, tai öljyäkin. Öljyä varmasti kuitenkin pitänee laittaa 
vähemmän kuin voita. Tai sitten voi halutessaan vähentää voin määrää.
Pannukakku 
| 
 
| 4 dl vehnäjauhoja |  | 1 ½ dl sokeria |  | 1tl suolaa |  | 2 munaa |  | 8 dl  maitoa |  |  |  | 
 |  | Kaada kulhoon ensin maito, sitten vain kaikki muut aineet sekaan huolellisesti vatkaten. Lisää sula voi viimeisenä. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Kaada taikina uunipellille leivinopaperin päälle ja paista 225- 250 asteessa n. ½ tuntia. Nauti mansikkahillon ja kermavaahdon kera hyvässä seurassa! 
 
     
      
         
 
 
 
 
 Sima - aiheiset kuvat lainasin täältä
 
 
 
 
 Perinteinen sima
 
 
 4 l vettä
 250 g Dansukker Fariinisokeria
 250 g Dansukker Taloussokeria
 1–2 sitruunan mehu
 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
 sokeria, rusinoita
 Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput 
vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. 
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä 
huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria 
ja muutama rusina.
 
 Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
 
 Sima
 on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on
 noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja 
käytä noin viikon kuluessa.
 
 Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!
 
 Vinkki 1!
 Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).
 
 Vinkki 2!
 Halutessasi
 enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltainen kuoriosa mukaan. 
Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Siivilöi sima ennen 
pullotusta.
 
 
 
 
 
 
 Veneperunat uunissa
 
 Perunoita 3-4 kpl ruokailijaa kohti
 
 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 
 mausteita maun mukaan
 
 1 tl paprikamaustetta
 ½ tl pippuria
 1 tl suolaa
 (chiliä)
 yrttejä maun mukaan, esim.  rosmariini on hyvä , mutta kannattaa käyttää varoen, sillä se on voimakasmakuinen yrtti
 
 Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Pese perunat hyvin, viipaloi kuorineen n. 2 cm paksuisiksi veneiksi.
 Pyörittele perunaveneet öljy-mausteseoksessa.  Lado perunat uunipellille leivinpaperin päälle.
 Paista 225 asteessa noin 15 min tai kunnes perunat ovat kauniin värisiä
 
 
 
 |  | 
 
siis joo..pannarin ohjeen nappasin talteen. miun vakio reseptissä on joku vika..ei kohoile ollenkaan..tarttee kokeilla jotain muuta ohjetta tai sit menee uuni vaihtoon :D
VastaaPoistaToivottavasti tuolla saat onnistuun :)
VastaaPoistaNami! Panenkin illalla pannarin uuniin!! Sima on hyvää! Ite olen laiska! Anoppi pelastaa ;))
VastaaPoistaPakko tunnustaa etten itekkään nyt jaksanut laittaa simoja tulemaan , mutta jospa munkkeja sitten....:)
VastaaPoista