torstai 3. maaliskuuta 2016

Kanaa Pohjois- Afrikkalaisin vaikuttein sävytettynä


Ihanaa tehdä välillä jotain erilaista ruokaa! Arkisin meillä mennään liian usein samoilla eväillä, makkarakeitto on ollut tämän talven suosikki. Kanaa ja riisiä, pastaa ja jauhelihaa, nakit ja muusi. Vähän meinaa kyllästyttää. Yleensä kun olen pahalla päällä, alan leipomaan, siitä tulee hyvälle mielelle. Mutta kyllä hyvän ruuan laittaminen toimii melkein yhtä hyvin. Ainakin sen syöminen!

Löysin kaapistani hienon reseptikirjan marokkolaisen keittiön saloihin. En ole kuunaan Marokossa käynyt, tai ravintolassa syönyt marokkolaista ruokaa (enkä myöskään aiemmin kokeillut valmistaa) joten en osaa verrata tätä mihinkään, paitsi että hyvää tämä oli!

Ohjetta muutin jonkin verran alkuperäisestä.

Mutta eikö olekin nättejä nämä Lidlin pienet valkosipulikorit? Oon ihan fiilareissa kun valo lisääntyy kaiken aikaa hurjalla vauhdilla!



 Rakastan aurinkoa ja valoa, ja tuntuu ihan kuin olisin herännyt talviunesta. Minusta on aika mukavaa kuvata kaikkea nyt, kun valo tekee siitä niin helppoa.


Sitruunakanaa korianterilla

2:lle

1 pieni rasia kanafilesuikaleita
1 prk ruokakermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 tl korianteria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
ripaus cayennepippuria
½ tl suolaa
1 ½ sitruunan mehu, josta pannulle 1 rkl

2 rkl voita
2 rkl tuoretta korianteria, sekä kokonaisia lehtiä koristeluun
n. 100 g mustia oliiveja

Lisukkeeksi riisiä tai couscousia. Laita riisi kiehumaan yhtä aikaa kun alat paistaa kanaa. 

Paista kanat oliiviöljyssä johon lisäät: valkosipulin, korianterin, inkiväärin, kanelin, cayennepippurin ja suolan sekä 1 rkl sitruunanmehua. Lisää lopussa ruokakerma ja keitä kokoon jonkin aikaa.

Sekoita lisukkeeseen voi, silputtu tuore korianteri, loput sitruunanmehusta ja oliivit pilkottuina.

Tarjoile lisuke sitruunalohkoilla ja korianterin lehdillä koristeltuna.







2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Samaa täällä manailen, kun noita ruokaostoksia teen, meinaa kyllästyttää samat reseptit ja ohjeet, ihana kun löytää tällaisia helppoja uusia juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Anu!
      Kyllä on välillä hiukan haastavaa, kun kiireessä ja itsekin nälkäisenä pitää yrittää loihtia jotain hyvää pöytään. Siinä ei yleensä ehdi mitään keittokirjoja selaamaan:D

      Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!