sunnuntai 28. helmikuuta 2016
Mustikkavalkosuklaabunssit
Eikä, viime postaus oli mustikka- aiheinen ja nyt taas...mutta hyvää Kalevalanpäivän iltaa, kyllähän tähän mustikka sopii, söiväthän muinaissuomalaisetkin sitä varmasti.
Mustikkavalkosuklaabunssit
6 dl maitoa
30 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 muna
2 rkl kardemummaa
13- 14 dl jauhoja
200 g sulaa voita
mustikoita jäisenä n. 300 g
1 dl sokeria
150 g valkosuklaata pieninä paloina
Tee pullataikina, se saa jäädä löysäksi. Kohota lämpimässä. Sekoita kohonneeseen taikinaan jäiset marjat ja pienitty valkosuklaa. Nostele leivinpaperin päälle pellille nyrkinkokoisia paloja taikinaa.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Minulla tuli sellainen moka, että otin marjat sulamaan liian hätäseen, ja taikinasta tuli aika mustikanväristä, mikä ei suinkaan ollut se tarkoitus. Poika totesi ykskantaan että näyttää ihan sianaivoilta. Mutta aivan älyttömän hyvää pullannälkään!
Linkitän tähän vielä hauskan testin, http://www.hs.fi/kulttuuri/a1306005849515
mikä Kalevalan hahmo sinä olet? Minä olin Lemminkäinen, hihii!
Muistakaa myös käydä osallistumassa arvontaan tästä klik*
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nuo olivat varmaan tosi herkullisia:)
VastaaPoistaKyllä olivat parempia kuin miltä näyttivät noin ulkonäöllisesti.
PoistaPuolukoista tulisi varmaan myös hyviä ja mitähän marjoja teilläpäin kaikkia ihania onkaan:)
Mustikat ovat varmasti kuuluneet muinaissuomalaisten ruokavalioon..., niitä metsän ihania anteja.
VastaaPoistaMainiosti yhdistetty Kalevalanpäivä ja mustikat. Ja herkullinen ohje! Kiitos! Pakasteesta löytyy mustikoita :)
Minä olin Väinämöinen, no jopas.
Kyllä ne kuuluivat. Parasta Suomea.
PoistaVäinämöinenhän sopii sinuun hyvin, kerrot hienoja tarinoita aina!