sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Mustikkavalkosuklaabunssit



Eikä, viime postaus oli mustikka- aiheinen ja nyt taas...mutta hyvää Kalevalanpäivän iltaa, kyllähän tähän mustikka sopii, söiväthän muinaissuomalaisetkin sitä varmasti.

Mustikkavalkosuklaabunssit

6 dl maitoa
30 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 muna
2 rkl kardemummaa
13- 14 dl jauhoja
200 g sulaa voita

mustikoita jäisenä n. 300 g
1 dl sokeria
150 g valkosuklaata pieninä paloina

Tee pullataikina, se saa jäädä löysäksi. Kohota lämpimässä. Sekoita kohonneeseen taikinaan jäiset marjat ja pienitty valkosuklaa. Nostele leivinpaperin päälle pellille nyrkinkokoisia paloja taikinaa.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Minulla tuli sellainen moka, että otin marjat sulamaan liian hätäseen, ja taikinasta tuli aika mustikanväristä, mikä ei suinkaan ollut se tarkoitus. Poika totesi ykskantaan että näyttää ihan sianaivoilta. Mutta aivan älyttömän hyvää pullannälkään!



Linkitän tähän vielä hauskan testin, http://www.hs.fi/kulttuuri/a1306005849515
mikä Kalevalan hahmo sinä olet? Minä olin Lemminkäinen, hihii!

Muistakaa myös käydä osallistumassa arvontaan tästä klik*

4 kommenttia:

  1. Nuo olivat varmaan tosi herkullisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olivat parempia kuin miltä näyttivät noin ulkonäöllisesti.
      Puolukoista tulisi varmaan myös hyviä ja mitähän marjoja teilläpäin kaikkia ihania onkaan:)

      Poista
  2. Mustikat ovat varmasti kuuluneet muinaissuomalaisten ruokavalioon..., niitä metsän ihania anteja.
    Mainiosti yhdistetty Kalevalanpäivä ja mustikat. Ja herkullinen ohje! Kiitos! Pakasteesta löytyy mustikoita :)
    Minä olin Väinämöinen, no jopas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne kuuluivat. Parasta Suomea.
      Väinämöinenhän sopii sinuun hyvin, kerrot hienoja tarinoita aina!

      Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!