lauantai 6. helmikuuta 2016

Laskiaispullat kookosjauhosta

Kardemumman tuoksua itseleivotuissa pullissa ei voita mikään!

Voihan itku, miten meillä on taas ollut kova onni kodin juttujen suhteen. Toissapäivänä vedenkeitin alkoi haista savulle ja palaneelle.  Eilen keittiön kattolamppu pasahti keskelle päivällispöytää ja tietysti se lampun kanta jumittui sinne lampun sisään. Kaikki ruuat meni roskiin, koska lampusta lensi palasia niihin. En saa sitä hehkua pois valaisimesta ja nyt keittiössä ollaan tänä vuodenaikanan niin kovin nopeasti katoavan päivänvalon ja tiskipöydän loistelamppujen varassa. Sitten tänään tehosekoitin rikkoontui, juuri kun olin kehunut sitä hyväksi ja kestäväksi facessa yhdelle kaverilleni! Voi hohhoijjaa, no onneksi nää on vielä pikkujuttuja, kunhan nyt ei vain mikään isompi ja kalliimpi kone menis rikki! Niin no, yks mikä on ihan positiivinen asia näissäkin tapahtumissa, että joka kerralla oli aikuinen paikalla, ettei päässyt sattumaan mitään isompaa harmia.


Nyt on paljon ollut blogeissa ja lehdissä aivan tosi kauniita laskiaispullakuvia ja minäkin innostuin niitä leipomaan, sain vielä ihan rauhassa vaivata taikinaa kun nuorimmainen meni kaverilleen leipomaan ja muut muksut oli omissa hommissaan. Olin vähän liiankin rauhassa ja niin syvälle omiin mietteisiini vaipuneena, etten muistanut ekaa satsia edes voidella saati sitten laittaa sokeria päälle. Koitin olla harmistumatta, kun kaapeista ei löytynyt yhden yhtäkään raesokeripakettia, hyytelösokeria kyllä olis ollu vaikka muille jakaa, miten ihmeessä meillä on kolme pakettia hyytelösokeria?

Pullat kookosjauhosta leivottuina ovat hiukan erilaisia kun tavalliset, mun mielestä kookosjauhoa käyttäessä tulee taikinasta helposti napakampi tai kuivempi, mutta helpostikin sellainen ettei tartu kiinni. Lieneekö tuo sitten kookosjauhon suuresta kuitupitoisuudesta johtuvaa. Taikina on pieni, siitä tulee noin 17 pienenpientä, niin kuin meillä tai 10 isompaa. Tein pikkuriikkisiä,  koska lapset kavereineen....no kymmenen ei ois riittänyt mihinkään. Paistetaan 225 asteessa ihan niinkuin tavallisetkin pullat. Kookosjauhoja olen tilannut Fitnesstukusta.


3 dl rasvatonta maitoa
1 pussi kuivahiivaa
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 muna
1 dl Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste tai n. 75 g margariinia
n. 7 dl vehnäjauhoja
n. 2 ½ dl kookosjauhoja

-postauksessa on mainos-


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista ja eroaako maku jotenkin? Ihanaa jos tulisi hieman ruokaisampi pulla. Tykkään painavemmista pullista, enkä sellaisista hötöistä.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku ei ihan hirveästi eroa, mutta kyllä se kookos jonkin verran maistuu. Sokeria ei välttämättä tarvita noin paljon kuin ohjeessa oli, sillä kookosjauhot antavat myös makeutta.

      Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!