torstai 12. marraskuuta 2015

Marianne sokerikakku-muffinit

Laitoin että muffinit, sillä olen käsittänyt että kuppikakuista puhutaan, kun muffinin päälle tulee kuorrutus. Korjata saa mielellään jotka asiasta paremmin tiedätte. Meillä alkaa perinteisesti alkutalven juhlakausi Kuopuksen synttäreillä Isänpäivän aikaan ja siitä sitten niitä lähipiirin ja oman perheen synttäreitä riittääkin ihan tuonne joulukuun loppuun.
Juhlia valmistellaan aina jännityksellä, ketähän tulee?

Teimme Kuopuksen synttäreille Marianne muffinit täytekakkutaikinasta. Ihan tavallinen sokerikakkupohja, se perinteinen. En muista miksi tälleen tehtiin, oisikohan ollut niin että tein taikinaa vahingossa liikaa, yllättäen. Ei vaiskaan, aika tyypillistä minua. Kun on kiire ja paljon asioita mielen päällä, tulee hauskoja sattumuksia. Mutta ainahan voi tällä tavalla sitten soveltaa.

Testasin, miten on parempi, laittaako karkkirakeet taikinan sekaan vai kippaako vain lusikalla taikinan laittamisen jälkeen päälle. Hyvin paljon paremmin onnistui tuo sekaan laittaminen, muuten siihen keskelle tulee "kraateri" kun uunissa rakeet alkavat painua vuoan pohjaa kohti. Tosin ratkaisimme ongelman siten, että jäähtyneisiin leivonnaisiin laitettiin helminonparelleja siihen reikään. Lastenjuhlissa ei ole niin nöpönuukaa ainakaan minun mielestä.
Löysin kivat ruskeaturkoosit muffinivuoat Sinooperista. 

Valmiista leivonnaisista en ehtinyt saada kuvaa, katosivat niin nopsaan! Kommentteja pienten suusta oli, että hei täällä pohjalla on hirveesti jotain karkkia! Ilmeisesti olivat siis ihan kelvollisia ja voinen suositella kokeilemaan.

Tykkäätkö käyttää näitä crusheja leivonnassa? Minkämakuiset on lemppareitasi?

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!