sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Deodorantti vai antiperspirantti?

Kuulin lapselta, että kaverilla on käytössä Rexona. Siis 6-7 vuotiaalla! Sen takia ajattelin tehdä ihan postauksen aiheesta alumiini ja myrkkyjen laittaminen iholle josta ne menevät verenkiertoon...sillä jos oikeasti on niin että joku ei tätä tiedä, niin on se minusta aiheellista nyt tässä kertoa. Tuotteen ainesosaluettelosta löydät alumiinin nimillä Aluminum Chlorohydrate, Aluminum Zirconium, Aluminum Chlorohydrex PG.


Rintasyöpä alkaa yleisimmin kainalosta ja siellä ylälohkosta, ja on mietitty, että voisiko tällä olla jokin yhteys kainaloon laitettavien kemikaalien kanssa. Luotettavaa tietoa tästä ei ole, mutta miksi pitäisi myrkyttää kehoaan tietentahtoen? Rintasyöpäsoluista on löytynyt alumiinia.

*edit: Tarkoitukseni ei ollut väittää, että alumiini aiheuttaisi rintasyöpää, vaan halusin herättää keskustelua yleensäkin siitä, tarvitseeko meidän antaa lastemme käyttää kemikaaleja....

  Ei tietääkseni kuitenkaan tiedetä, onko syövän aiheuttaja ollut alumiini, mutta joka tapauksessa niistä on sitä löytynyt. Tämä on siis vain minun mielipiteeni, tiedän että netissäkin on paljon sivustoja, joissa kerrotaan, ettei alumiinin käytöstä ole mitään vaaraa.
(Kuva netistä.)

Katsokaa huviksenne, että mitä on se dödö, jota käytätte ja mitä nuoriso talossa käyttää. Usein luullaan, että kaikkien ihmisten pitää käyttää antiperspiranttia, vaikka sen tarkoitus on estää itse hikoilemista. Jos hikoilu ei ole kauhean suurta, pelkkä deodorantti, joissa ei siis yleensä ole alumiinia,  riittää aivan hyvin. Deodoranttihan estää hien hajua. Mutta kas kummaa, kaupan hyllystä ei enää tahdo oikein edes löytyä muita kuin antiperspirantteja!

Listasta löytyy ne deodorantit, mitä minä suosittelisin sinulle, joka haluat välttää alumiinia:

Lavera Basis Sensitiv
Herbina Fresh Biohajoava
Erisan Alumiiniton
Aco Extra Sensitive
Madara Bio- Active deodorant

Weleda Sage Deodorant
Sante Acai Energy Deodorant
Body Shop Deodry Fresh & Floral deodorant stick*
Korres 24h deodorant Equisetum

* Kyseistä tuotetta ei enää ainakaan verkkokaupasta löytynyt, ainoastaan miehille oli tarjolla alumiiniton vaihtoehto...?

Laittakaa asiasta paremmin tietävät kommenttikenttään ehdotuksia ja suosituksia alumiinittomista vaihtoehdoista!

6 kommenttia:

 1. Kerran tuli tv:stä ohjelma, jossa juuri keskusteltiin rintasyövästä ja siinä korostettiin, ettei rintasyöpää saa deoranteista...mutta tiedä sitten miten on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kirjoitinkin ettei luotettavaa tutkimustietoa ole, mutta silti syöpäsoluista on löydetty alumiinia.
   Mukavaa sunnuntaita Irmastiina!

   Poista
 2. Kiitos kattavasta dödölistasta, tulee käyttöön. Itsekin vältän alumiinidödöjä varmuuden vuoksi (alumiini voi päätyä myös aivoihin aiheuttaen mahdollisesti dementiaa), sillä pärjään hyvin ilmankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos voi olla avuksi!
   Varmasti on paljon muitakin hyviä, kuin tuohon listaamani:)

   Leppoisaa sunnuntai-iltaa.

   Poista
 3. Tuo Madara herbal sisältää kalsiumalumiinisulfaattia. http://www.terve.fi/luonnonkauneus/tervefi-testasi-alumiinittomat-deodorantit-loyda-suosikkisi että liekö kuuluu listalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko kaliumalumiinisulfaattia?
   Käsittääkseni se sisältää Potassium Alumia, luonnosta saatavaa mineraalikristallia, joka ei tuki hikirauhasia kuten "tavallinen alumiini. Mutta lienet oikeassa, alumiinia sekin, vaikka imeytymismekanismi voi olla erilainen. Kiitos huomiosta.

   Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!