tiistai 25. helmikuuta 2014

Mutakakku

Leivoimme tytön kanssa mutakakkua, ja tuli ihan hyvää! Ainakin sata kertaa parempaa kuin papusuklaakakku!



En vain pystynyt ostamaan mitenkään ohjeessa mainittua Taloussuklaata, musta se on niin hirveän makuista. Käytimme siis Pandan suklaita, joista koko levy Hurmaava Tummaa , lisänä pari kolme riviä Maitosuklaata.

Taisi kyllä ehtiä vähän kiehahtaa tämä meidän liemi..ei kuitenkaan makua tai rakennetta haitannut.



Vähäsen tomusokeria päälle ja vaniljajäätelöä seuraksi, ahh ja nam!


Tuli muuten juuri sopivaan aikaan otettua kakku uunista ulos, että jäi hiukan raa'aksi keskeltä.

Mutakakku


4 munaa

2 dl sokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

200 g margariinia

150 - 200 g taloussuklaata


 

Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaapaloja joukkoon. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala.  (voi tietysti sulattaa suklaan myös vesihauteessa)

 

Mittaa kuivat aineet kulhoon.

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita.


Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan. 


Paista uunin keskitasolla 20 min. 200°c 

 

Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä hieman raa'aksi.

Halutessasi voit koristella kakun tomusokerilla.

Nauti vaniljajäätelön kanssa!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!