lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lankalauantaina Pupujussikakkua

Piakkoin ovat Kevätmessut, ja iloksenne saan ilmoittaa, että julkistan ensi viikolla  arvonnan, joiden palkinnoksi olen saanut lippuja ko. messutapahtumaan!
 
Mutta nyt vielä muuta asiaa, vähän pääsiäistunnelmia. Minulle tuli pitkästä aikaa Kodin Kuvalehti joka on kyllä lapsuuden kodista tuttu, ja aina mukava luettava. Siinä oli aivan hulvaton pupunkorva kakku! Halusin laittaa siitä kuvan tänne ja voin sen ohjeenkin laittaa illalla, lehti jäi nyt kotiin kun täältä liikkeestä postailen.
 
 
Näin reippaita lapsosia meillä on, kauniit oksat saimme maljakkoon laitettua.


 
Alla olevassa kuvassa somat munakoristeet, joiden tekoon tarvitaan ainakin ilmapalloja, ohje uusimmassa Kodin Kuvalehdessä.


Kuva: Kodin Kuvalehti


Meidän lasten pääsiäismunia, ja selvästi on ainakin yksi pikku puutarhuri meillä kotona, rairuohot on takuuvarmasti kasteltu ja meinaavat välillä hukkua ....



Laitan illalla tämän pupukakun ohjeen tänne,  musta tää oli aivan mahtava ilmestys ja varmasti puheenaihe kahvipöytään, vielähän tuon kerkiää tehdä vaikka sunnuntaiksi tai maanantaiksi.
Kuva: Kodin Kuvalehti


 Suklainen mango-passion pupukakku

10 - 12 annosta

4 kananmunaa
1 1 / 2 dl sokeria
1 1 / 2 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


Täyte

7 liivatelehteä
 2 1 / 2 dl kuohukermaa
2 dl mango - mango - omenasosetta
1 prk ( 200g) vaniljarahkaa
1 tlk ( 430g) persikanpuolikkaita sokeriliemessä
3 rkl sitruunatahnaa
4 passionhedelmän sisus
3- 4 rkl limettimehua

Päälle

2 pkt ( a' 250 g) valkoista sokerimassaa
tomusokeria

Lisäksi
rasvaa ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
2 kpl tukevia puutikkuja esim syömäpuikkoja

Kuva: Kodin Kuvalehti

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuiva- aineet ja siivilöi seos muna sokerivaahtoon varovasti nostellen. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun , halkaisijaltaan n. 24 cm<. n vuokaan.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 minuuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Nosta sivuun jäähtymään.

Pane täytettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Yhdistä toisessa kulhossa mangosose ja vaniljarahka, valutetut ja pilkotut persikat. sitruunatahna sekä passionhedelmien sisus. Halutessasi siivilöi passionhedelmistä siemenet pois. Nostele lopuksi sekaan vaahdotettu kerma.

 Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liota siihen pehmenneet puristellut liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan tasaiseksi seokseksi.

Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt pohja leveyssuunnassa neljään yhtä ohueen osaan. Ota halk. n. 25 cm:n pyöreäpohjainen suiponmallinen kulho. Vuoraa kulho muovikelmulla ja nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhon pohjalle.Levitä päälle 1/ 3 osa täyttteestä.Menettele samoin loppujen kanssa.Nosta päällimmäisen pohjalevyn päälle leivinpaperi ja peitä kakku lautasella. Pane kakku viileään mielellään yön ajaksi.

 Kumoa kakku leivinpaperin päälle tarjoiluvadille ja poista kelmu.Kauli toisesta sokerimassasta tomusokeroidulla leivinpöydällä ohut , pyöreä, halkaisijaltaan 30 cm: n levy. Nosta kaulittu levy kakun pinnalle ja painele se rauhallisin kädenvedoin ylhäältä alaspäin kakun pintaan kiinni. Leikkaa alareunasta pois ylimääräinen sokerimassa.

Jaa toinen sokerimassa kahteen osaan ja muotoile kertakäyttöisten syömätikkujen ympärille pitkät kaninkorvat. Jätä tikkujen alaosa ilman sokerimassaa. Kiinnitä korvat painamalla tikkujen päät tukevasti kakun sisään.

      Ihania lomapäiviä niille keillä nitä on , ja leppoisia työtunteja niille , jotka pakertavat pyhien yli sairaaloissa , kaupan alan töissä ja pelastusalalla ja missä kukanenkin.
Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!