perjantai 15. toukokuuta 2015

Piimäkakku karpaloripauksella...ja sahramilla

Näkymä meidän olohuoneen ikkunasta eilen illalla.

Leivontablogi poliisi ei ehkä tykkää, mutta en silti voinut vastustaa....laitoin piimäkakkuun vähän uusia mausteita. Hyvää tuli! Koko kakku meni siltä istumalta, tosin apulaisia syömiseen oli aika monta. Ihanan helppotekoinen kakku!

3 dl piimää
1 dl voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rlk vaniljasokeria
2 tl soodaa
1 tl kardemummaa
1 tl intialaista sahramia
1 rkl karpalojauhetta

Tee näin:
Sulata voi tai margariini, lisää kaikki aineet- sooda jauhojen seassa-  ja sekoita hyvin. Karpalojauheen voi varmasti korvata jollain muulla tai jättää kokonaan pois, jos sinulla ei satu olemaan sitä.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunti.
Odota etttä kakku on hyvin jäähtynyt, ja kumoa se sitten vasta vadille.






4 kommenttia:

  1. Oi mutta nam, karpalojauhe ja sahrami antoivat varmasti ihanasti uutta väriä ja piristävää makuvivahdetta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, siitä tuli aika jännä vivahde kakkuun:)
      Itse ainakin tykkäsin, poikkeaa aika paljon totutusta.

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta :D Kiitos kun jaoit ohjeen kanssamme <3
    Ehkäpä tämä kakku kruunaa meidän sunnuntain päiväkahvit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tuitiina!
      Toivottavasti kakku onnistui ohjeillani:)

      Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!