Vapaapäivän kunniaksi voi vähän herkutella. Itsetehdyssä pizzassa ei täytettä säästellä. Ehkä vielä illlalla leivotaan kakkua, jos jaksetaan. Ai niin onkin ehkä pakko, kun menin lupaamaan pikkuneitille:) Tällä ohjeella tulee pellillinen.
Kinkkua, tomaattia,aurajuustoa....nam! |
3 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 rlk sokeria
2 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
Hyvä pizzataikina tulee siten, että taikinaa vaivataan ihan kunnolla, melkein 10 minuuttia ja annetaan sitten kohota rauhassa.Niinkun entinen köksäope Telma sanoi: " Ihmisiä ei saa vaivata, taikinaa pitää vaivata!" mieleen nousee elävästi kaikki muut tuon ihanan opettajatädin sutkaukset, niinkuin että "kun keitto sanoo puli puli"...
Tomaattikastikkeen teen monesti itse, mutta jos on kiire, niin sitten valmiskin käy.
Hauskaa Helatorstaita!
Oravat ovat siitä höpöjä, että ne raukat säntää joka suuntaan ja ei itsekään tiedä minne ovat matkalla:) Onneksi ei käynyt kuinkaan:)
VastaaPoistaNiin:) Noita poikasia on ihan hirveesti liikkeellä. Onhan ne söpöjä.
PoistaSlurpsista! Juuri eilen kaupassa pyörittelin käsissäni ruisjauhopussia mutta jätin sitten kauppaan. No nyt harmittaa mut selkeästi on magea päivä eessäpäin. Kiitokset vinksusta! :)
VastaaPoistaOle hyvä vain, kannattaa tehä joku kerta:)
PoistaHupsista, onneksi selvisitte molemmat säikähdyksellä!
VastaaPoistaNam, nyt oliskin ihan joutava sateinen päivä vaivata vähän pizza taikinaa :D
Niin onneksi!
PoistaJoo, tämä on kyllä hyvä taikina, kannattaa testata.