perjantai 4. joulukuuta 2015

Oil pulling-haaste, valkeat hampaat haaveissa!

Osallistun Oil pulling haasteeseen ihanan Leenin blogin ansiosta. Leeni on pikkusiskoni hyvä ystävä jo lapsuudesta saakka ja luotan tosi paljon myös hänen ammattitaitoonsa. Haasteessa täytyy jouluun saakka purskutella hampaita öljyllä.Tavoitteena valkoiset hampaat ja terve suu. Tuosta linkistä käykää kiinnostuneet lukemassa asiasta lisää täsmätietoa.  Lähtötilanteeni on aika kamala, hampaat mitä on aina kehuttu valkoisiksi, eivät todellakaan enää ole sitä. Kiitos siitä kuuluu ainakin osittain runsaalle kahvin juonnille.

Älkää nyt välittäkö kuvasta muuten, meikki on valunut ja muutenkin ei niin edustava, mutta itse asiahan tulee selväksi eli hampaiden väri aloitettaessa. Katsotaan mitä tapahtuu. Oletko sinä kokeillut jo oil pullingia? Mitä tykkäsit ja miten kauan jaksoit purskutella?
Tässä Leenin sivuilta kopioimani ohjeet, jos vaikka innostuit:
"Mitä purskuttelurutiiniini nykyisin kuuluu ja mitä suosittelen. Tässä päivitetyt oil pulling -ohjeet:
  • Tee oil pulling ensimmäiseksi aamulla ennen kuin syöt mitään. Harjaa kuitenkin ensin hampaat. Jos (sitruuna)vettä haluat aamun aloitukseksi juoda, voit tehdä sen harjauksen jälkeen ennen oil pullingia. Harmia et saa aikaan purskutellessasi vaihtoehtoisesti muulloin kuin aamulla, jos se ei jostain syystä sovi aikatauluusi.
  • Ota 1 tl–1 rkl kylmäpuristettua kasviöljyä suuhusi. Seesamiöljy on perinteisin vaihtoehto ja erään tutkimuksen mukaan myös tehokkain. Sen maku on myös neutraali (huom älä käytä paahdettua seesamiöljyä!) Myös kookosöljy toimii ja on maultaan meillyttävä. Kommenttien perusteella myös oliiviöljy on OK. Aloita pienellä määrällä välttääksesi etomisefektin.
  • Purskuttele öljyä huolellisesti noin. 15 minuuttia, ja huolehdi, ettet niele vahingossa öljyä. Voit aloittaa myös lyhyemmästä ajasta ja pidentää totuttuasi rutiiniin. Muiden aamutoimien hoitaminen purskuttelun yhteydessä sujuu loistavasti.
  • Sylje öljy biojätteeseen. Öljy (kuten kaikki rasva) kerääntyy putkistoon, joten tässä kodassa valitse fiksusti.
  • Puhdista suu bakteeripitoisesta öljystä purskuttamalla vedellä huolellisesti. Suosittelen lämpimästi myös kieliharjan / -kaapimen käyttöä, jotta kieli todella puhdistuu. Hanki se hampaidenhoitovälineistöösi viimeistään nyt.
  • Bonuksena voit huuhdella suun vielä suolavedellä. Suolaveden tarkoitus on tehdä suusta emäksinen ympäristö, jossa bakteerit eivät viihdy. Itse käytän puhdistamatonta merisuolaa, mutta uskon tässä minkä tahansa suolan tehoavan.
  • Hampaiden peseminen lopuksi ei ole välttämätöntä – teithän sen jo heti alussa. Jos kuitenkin kaipaat makusyistä harjausta myös loppuun, kevyt käsittely riittää. Hammastahnoista oma suosikkini on herkkäsuisimmillekin sopiva Salutem, joka ei sisällä muuta kuin natriumfluoridia, xylitolia ja luonnon betaiinia. Saatavana myös fluoriton tahna, jos sellaista preferoi.
 • Sitten ei muuta kun purskuttelemaan! Itse aloitin oliiviöljyllä ja jatkan sillä kunnes tuo pullonpohja on käytetty. Vaihdan sen jälkeen kookosöljyyn, niin tuleepahan molempia kokeiltua.
 • Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Kokeilin tuota kerran ja se purskuttelu 15 minuuttia oli niin vaikeaa että luovutin;D Ihanan kaunis hymy sinulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael.
   Ihan hyvin on mennyt tähän saakka, paitsi yhtenä aamuna alkoi kurkkua kirveleen jostain kuman syystä, ja oli pakko keskeyttää:)

   Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!