perjantai 11. joulukuuta 2015

Marjamehua punaviinimarjoista ja puolukoista / Berry juice from redcurrants and lingonberries


Tein aamulla tuoremarjamehua tälle meijän sairastajalle. Sehän tehdään niin, että marjoja vain kiehautetaan, ja sitten survotaan sihdin läpi. Näin saadaan ainakin suurin osa arvokkaista vitamiineista säilytettyä.

1 litra pakastemarjoja (puolet puolukkaa, puolet viinimarjoja)
2 dl vettä
1 dl sokeria /
  1 liter of frozen berries (lingonberries half, half currants)
1 cup water
 ½ cup sugar



Mehusta tulee tiivistettä, ja sokeri ei tietenkään ole pakollinen, marjojen oma pektiini toimii hyvin säilöntäaineena. Meijän Esikko ei olis varmasti muuten suostunut juomaan pisaraakaan, ellen olisi hurauttanut sokeria sekaan aika runsaalla kädellä.

Hauskaa iltaa!




2 kommenttia:

  1. Oi nami miten hyvää, mummi aina keitti kyseistä mehua. Se oli ihanaa. <3 Kivaa viikonloppua Anne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummola muistot, ne on niitä parhaita lapsuuden muistoja.
      Meidän mummolassa oli viinimarjapensaita ihan hirveen paljon!
      Kiitos samoin Tiia sinulle!

      Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!