perjantai 11. joulukuuta 2015
Marjamehua punaviinimarjoista ja puolukoista / Berry juice from redcurrants and lingonberries
Tein aamulla tuoremarjamehua tälle meijän sairastajalle. Sehän tehdään niin, että marjoja vain kiehautetaan, ja sitten survotaan sihdin läpi. Näin saadaan ainakin suurin osa arvokkaista vitamiineista säilytettyä.
1 litra pakastemarjoja (puolet puolukkaa, puolet viinimarjoja)
2 dl vettä
1 dl sokeria /
1 liter of frozen berries (lingonberries half, half currants)
1 cup water
½ cup sugar
Mehusta tulee tiivistettä, ja sokeri ei tietenkään ole pakollinen, marjojen oma pektiini toimii hyvin säilöntäaineena. Meijän Esikko ei olis varmasti muuten suostunut juomaan pisaraakaan, ellen olisi hurauttanut sokeria sekaan aika runsaalla kädellä.
Hauskaa iltaa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi nami miten hyvää, mummi aina keitti kyseistä mehua. Se oli ihanaa. <3 Kivaa viikonloppua Anne <3
VastaaPoistaMummola muistot, ne on niitä parhaita lapsuuden muistoja.
PoistaMeidän mummolassa oli viinimarjapensaita ihan hirveen paljon!
Kiitos samoin Tiia sinulle!