sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Pienissä jouluisissa tunnelmissa jo

Kävimme yhtenä arki- iltana naapurikoulun myyjäisissä ja kannatti kyllä! Tehtiin ihan kunnolla oikeita löytöjä! Muumipiparkakkutalo muotit irtos viidelläkytä sentillä ja


nämä kauniit,  italialaiset kristallilasit niin ikkäästi aivan pikkurahalla. Nämä pääsevät kyllä tänä vuonna joulupöytään.

Paljon tuli muutakin hankittua joista tärkeimmät tietysti Akun taskarit Pojalle. On niin kova lukemaan, tosin vain näitä sarjiksia, mutta tuskin siitä haittaakaan on. Lukeminen kannattaa aina. Sitäpaitsi, lapsi joka lukee paljon, menestyy paljon paremmin vaikkapa koulussa, kuin ikätoverinsa, joka ei lue. Valmiudet kirjoittamiseen ovat hänellä esimerkiksi paljon paremmat.

Nyt on jo paljon enemmän lunta, tämän kuvan Kuopuksen taituroimasta lumiukosta otin ensilumen päivänä.

Mulla oli perjantaina vähän huono olo koulussa, tai no oikeestaan tosi huono olo ollut jo aika pitkään. Sehän olikin sitten ihan loistava tekosyy poiketa kotimatkalla Pentikille, varsinkin kun liike on niin sopivasti siinä reitin varrella. Mikään ei piristä mieltä enemmän kuin shoppailu! Tai no, mutta saatavilla olevista vaihtoehdoista. Tykkään Pentikillä eniten niistä vanhoista kalusteista. Näin siellä tosi näyttävän kirkkaan turkoosiksi maalatun peilipöydän. Onneksi se ei voimakkaan värinsä puolesta oikein sopinut meille ilman täydellistä sisustuksen muutosta, eikä sellaseen nyt oikein irronnut kiinnostusta taikka jaksamista.
Oveen piti saada joku jouluisempi ilme, niin että koitin pysyä asiassa ja onnistuin ihan hyvin, sillä mukaan ei tarttunut yhtään mitään muuta, hyvä minä!

Tämä kranssi on just sopiva meille, ei liian krumeluurinen, mutta vähän kuitenkin.


Joulutähti ripustettiin yhteen ikkunaan jo aiemmin, johtuen siitä että oon tosi huono kuuntelemaan lapsen vinkumista ja mankumista jostain asiasta päiväkaudet, niin että tuumasta toimeen ja valot tähteen, tähti akkunalle ja tytär oli niin ikionnellinen! Ei sen niin väliä, vaikka oli vähän ajoissa.

En ole nyt aivan varma että olikohan tämä tähti Bloomingvillen vai mistäköhän? Mutta kaunis joka tapauksessa, koska siinä on nuo kirjailut langalla ommeltu.

Eka joulukukka myös ostettu. Tuossa se kasvaa niin että melkein ääni kuuluu,  keittiön pikkuikkunalla vielä toistaiseksi paremman paikan löytymistä ootellessa.

Saa nähdä sitten, täytyykö hyasintti heivata ulkoruokintaan kun alkaa tuoksua. Minun astma ei ehkä tykkää siitä, mutta tiedä vielä, kun tää koko astma on niin uutta vielä ittelle. Mutta ehkä joku naapuri huolii sen, ei tarvi ihan hävittää.

En voinu vastustaa tuota suloista pientä lasipurkkia, mihin kukka oli laitettu. En edes tiiä, minkä värinen tästä tulee, oiskohan vaaleanpunainen, kun purkkikin?

Leppoisaa sunnuntai- iltaa ja muistahan osallistua arvontaan edellisessä postauksessani ja Facessa myös!

8 kommenttia:

 1. Meilläkin on jo tähdet ikkunoissa...ja hyasintti pöydällä...eikös viikonloppuna ole jo pikku-joulukin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun laittaminen on niin mukavaa <3
   Pikkujoulujen vietto ja kaikki muu.
   Ihanaa viikkoa Irmastiina <3

   Poista
 2. Mahtavia löytöjä ja nuo kristallilasit ovat aivan ihanat <3 Ihanaa jouluista tunnelmaa Anne <3 Oikein mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Toisen roska on toisen aarre <3
   Mukavaa viikkoa Tiiasein <3

   Poista
 3. Hyasintit nuo lemppari joulukukkani. Täytyykin ostaa jo noita ihanuuksia kotiin :) Olet tehnyt erittäin hyviä löytöjä, ollapa suurempi koti niin voisi sisustaa oikein koko sielullaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintti on kyllä niin perinteinen, joulun tuova kukka itselle jo lapsuudesta saakka.
   Niin, olisi mahtavaa kun vois sisustaa aina ihan mielensä mukaan mutta toisaalta myös hyvä että on näitä rajoituksia, tulee väkisinkin noudatettua kestävän kehityksen periaatteita:)

   Poista
 4. Tykkäilen kovasti noista kristallilaseista. Hieno löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kyllä ihan hirveen tyytyväinen :)
   Ei ole vielä raskittu käyttää, mutta ehkäpä joulun aikaan sitten kun tulee vieraita.
   Mukavaa perjantaita Hosuli <3

   Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!