tiistai 13. lokakuuta 2015

Meikkisiveltimien ja -sienten puhtaanapito

Kerron teille tänään, mitä olen oppinut meikkauksessa käytettävien siveltimien puhdistuksesta. Puhtailla ja oikein hoidetuilla välineillä onnistuu meikki kuin meikki!

Ensin kuitenkin haluan tuoda esille, että meikkirasioissa olevia siveltimiä ja sutejahan käytetään vain meikin pikaiseen korjailuun esim. juhlapaikalla. Eikö niin,leidit?  Hyvä meikkisivellin on pitkävartinen, siksi että siitä saisi hyvän ja tukevan otteen- eikä oma kätesi ole edessä sitä käyttäessäsi.

Miksi välineiden puhdistaminen sitten on niin tärkeää?
Koska:
iholta tarttuu siveltimeen rasvaa, joka taas
estää värejä levittymästä hyvin,
puuterimaisissa meikeissä pinta kivettyy, ( tästä syystä esim. meikinkorjailuun käytettävän puuterin muovisuojus kannattaa säilyttää ostamisen jälkeen ja pitää paikoillaan)
sienet ja bakteerit kasvavat likaisissa välineissä.

Seuraavat ohjeet koskevat siis meitä tavallisia naisia, jotka meikkaamme itseämme. Ammattilaiskäytössä välineet luonnollisesti pestään jokaisen käyttökerran jälkeen.

Meikkisieni olisi hyvä pestä joka käytön jälkeen.

 Puuterisivellin tai puuterivippa kannattaa pestä kerran viikossa.

Muitakin siveltimiä on ihan hyvä pestä usein, riippuu tietysti vähän siitä, kuinka paljon käytät esimerkiksi luomivärisivellintäsi. Mutta etenkin siveltimiä tai muita välineitä, joita käytetään kosteissa tuotteissa, on tärkeää puhdistaa hyvin, sillä kuvittele, miten hyvän kasvualustan niissä tarjoat mikrobeille!

Älä unohda ripsivärin harjaa ja ripsentaivuttimia.
Myös valokynän sivellin kannattaa pestä!


Siveltimien pesuun voit käyttää sivellinsaippuaa tai Marseillesaippuaa.
Sienten ja vippojen pesussa on hyvä käyttää käsitiskiainetta, esim. Fairya.
Älä pese siveltimiä liian kuumalla.

Huuhtele hyvin ja puristele vedet siveltimistä ja muotoile sormilla karvat. Aseta ne sitten lappeelleen vaikka talouspaperille kuivumaan. Samoin sienet ja vipat, purista ja aseta kuivumaan.
Meikkisieni olisi hyvä pestä joka käytön jälkeen. Puuterisivellin tai puuterivippa kannattaa pestä kerran viikossa.

Halutessasi voit liottaa sieniä ja vippoja Neo- Amiseptissa noin 20 minuutin ajan. Liotuksen jälkeen huuhtele. Siveltimille on myös omia desinfiointiaineita, itse käytän Dermosilin makeup brush cleanseria, jos on hirveä kiire enkä ehdi pesemään siveltimiä silloin kun tahtoisin. Suurinpiirtein neljä viisi suihkausta riittää. Eli tuotetta suihkutetaan siveltimeen ja sivellintä pyyhitään paperiin edestakaisella liikkeellä. Vettä ei tarvita. Aika kätevää, vai mitä?


2 kommenttia:

 1. Niin hyvät vinkit ja juuri se että käytän sieniä ja viskaan niitä koko ajan menemään, vaikka omistan hienoja siveltimiä ja meikkimunankin, vai miksi sitä kutsutaan. :)

  Kivaa iltaa Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos kelpasi:)
   Ei niitä sieniä ihan heti kannata heittää pois, hyvin hoidettuina kestävätkin pitempään.
   Hauskaa iltaa sinnekin Tiiia!

   Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!