sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Puutarhaunelmia vol 2

Tiiätteko mitä nää on?

Nää on hauskat yrttikynät. Kynien päässä oli siemeniä ja sitten vaan kynät merkiksi. Saapa nähä tuleeko meille oma pikku keittiöpuutarha. Kiitos tuhannesti, @ilmastoinfo Twitteristä ! 

Basilika on mun lempiyrtti, ja sitä kuluu ihan hirveänä, leivän päälle heti aamusta ja kaikkiin mahollisiin ruokiin mihin vain sopii. Muutkin yrtit on aina tervetulleita. Jos nyt tämä viherpeukalo keskellä kämmentä saa mitään tosta kasvamaan...

Gladiolukset kasvaa toistaiseksi ihan  hyvin. Laitoin maahan toukokuun puolessa välissä, ja luotin että multa suojaa. Täällä nimittäin on ollut aika kylmä, saattaa olla että olen maininnut muutaman kerran.

Tänäänkin piti puutarhalla poiketa hakemassa jotain pientä kukkaa, ihan oikeesti vaikka viimeset rahat melkein meni! Hullua tämä kesä teettää. Pinkit kukkaset lähti tänä iltana matkaan, ja kaupan päälle ystävällinen setämiespoika antoi vielä yhden kukan! En tiiä mikä se on, mutta siellä se kukkapenkissä jo nököttää tyytyväisenä.

Onneksi metsästä saa kukkia ihan ilman, maksaa vain keräämisen vaivan ja aina niistä on niin paljon iloa! Eikä se kerääminen ole mikään vaiva oikeasti vaan ilo.

Muistan kun lapsena sitä oli aina ihan ihmeissään, miten metsä oli valkoisenaan metsätähtiä! Onhan ne niin pieniä ja sieviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!