lauantai 26. maaliskuuta 2016

Hyvää pääsiäistä!

Toissapäivänä tuli ihan hulluna lunta! Lähikauppaan iltasella kävellessä, kun tietä ei oltu vielä aurattu, mieleen nousi elävänä eräs juttu. Korkean iän saavuttaneen sukulaistädin ääni korvissani, siitä miten vuonna 1940 oli paljon lunta. -Voi sitä oli niin paljon, niiiiin paljon, lopulta piti kaivaa ihan tunneli että pääsin aamulla navettaan lypsämään lehmät! -Oliko ihan oikeasti tämmöistä, ettet vaan narraa? - Oli oli ja tunnelin minä ihan kaivoin. -Ok. On se ollut rankkaa, mutta sinä selvisit siitäkin! Olet sinä vaan aikamoinen.

Minusta on vähän jos nyt ei outoa mutta erilaista, että pitkäperjantainakin kaupat olivat auki, mutta vaikkapa kirjasto ei ole. Mutta niin kai maailmallakin? Muistelen että viime pääsiäisenä kun olimme Etelä- Euroopassa, siellä oli sama juttu, osa kaupoista piti ovensa auki. Yhteiskunta hoputtaa ostamaan, ostamaan, ostamaan. Itsekin lähdin ystävän mukaan ostosparatiisiin, tosin syynä olivat lapset ja Muumit. Mutta ristiriitaistahan se hiukan on, juuri kiirastorstaina Kuopus koulusta tullessaan puhui niin kauniisti Jeesuksesta ja siitä, miten ope oli kertonut, että pitkäperjantaina hiljennytään, kännyköitäkään ei käytetä. Miten sitä sitten selittää tämän ostariin lähtemisen, silläkö että maailma muuttuu vai sillä, että kaikki tarjoukset sosiaalisista tilanteista otetaan ilolla vastaan? Nyt kun auto on ollut ajokelvoton ties kuinka kauan, niin äiti tulee muuten hulluksi :DMuumeilla oli ihan kiva esitys. Tosin pikkumies jonka takia tuonne lähdettiin, ei niistä kovin paljoa perustanut. Oli enemmän traktori miehiä. Kuopus kyllä seurasi tarkkaan ja kännykällä myös videoi esityksen että saa sitten viihdyttää pientä serkkuaan jonka tiesi olevan tulossa kylään.  Meijän nuorimmainen onkin tykännyt muumeista ihan vauvasta saakka tosi paljon. Kyllä oli mukavaa ja siellä näki sellasta lasten riemua, että sai itellekin tosi hyvän mielen. Lopuksi muumeja pääsi vielä halaamaan. En mennyt :D

Lauantaina tein pikajälkkärin:


Vaniljakermajäätelöä kermavaahdolla ja karamellisoidulla persikalla.

Tästä oli vaikea saada kaunista kuvaa, sillä jäätelö- kermavaahtohan sulaa välittömästi kun sille kaataa kuuman persikkakaramellin.

Karamellisointihan laitetaan näin:

Pannulle 1 ½ dl sokeria. sulata, ruskista, mutta älä polta!
Kun sokeri on sulanut, nakkaa sekaan nokare voita ja hedelmiä, hämmentele hetki. Jos käytät omenaa tms. niin ehkä kannattaa kypsentää jonkin aikaa.

Kyllä maistui, vaikka en edes tiiä, menikö se karamellisointi ihan nappiin, kun varoin koko ajan polttamasta sokeria!

Voi että täällä ootetaan sitä aamua, milloin kukko on tuonut munia tyynyn alle! Tänäänkin on muistettu varmistella moneen kertaan, että onhan se siis huomenna ja hihitystä päälle. Mitenkäs teillä? Mitä pääsiäiseenne kuuluu?

4 kommenttia:

 1. Jälkkäri oli varmasti hyvää. Minä tykkään kaikesta missä on jäätelöä :). Rentoa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki hyvin kauppansa!
   Kiitos samoin sinullekin😊

   Poista
 2. Ihana pikajälkkäri ja ihan kuin toinen pikkuinen sitä kaiholla katselisi. Minusta on ihan yes, että kaupat on auki, mutta pystyn olemaan käymättäkin. Suomalaisena olen tottunut siihen, että kaupat kiinni, mutta Latviassa asuessa oli kivaa, että olivat auki. Pääsiäisenä on tullut oltua Italiassa, se oli virhe, kaikki oli kiinni.

  Aurinkoista pääsiäisen jatkoa Anne ihanuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena söisi ihan kaiken mitä on tarjolla, mutta tällä kertaa ei saanut sokerista herkkua. Yleensäkin pyrin välttämään antamasta koirille mitään missä sokeria.
   Joo veit sanat suustani, eipä muakaan yhtään haittaa kun kaupat on auki läpi pääsiäisen. Lapsenahan siihen vain tottui niin hyvin, että pitkäperjantaina kaikki oli suljettu.
   Aurinkoista pääsiäispäivää Tiia sinulle!😊

   Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!