torstai 10. joulukuuta 2015

Öinen korvakipu ja koiramurheet

Oulujoen rannasta kuvattua.
Yöllä tyttöä valvotti kipeä korva. Jos sulla on ikinä ollut korvatulehdus, niin varmaan muistat sen. Se kipu voi olla ihan sietämätöntä. Ensin paracetamolia, ja taas hetken päästä ibuprofeenia, ei auta, ei sekään. Pikkuisen sai sentään nukuttua, onneksi muistin että meillä on sinkokaiinitippoja! Pelastavat puudutustipat. Oletko käyttänyt näitä itselle / lapselle? Meillä ne olleet tosi mahtava apu aikanaan, kun kahdella nuoremmalla lapsella oli molemmilla niin ahtaat korvakäytävät, että korvakierre oli jatkuva ennen tuubien laittoa. Sinkokaiinitipoilla pärjäsi aamuun ja siihen antibioottikuurin alkuun.

Minua taas valvotti Pena- koiran sairaus ja siihen liittyvät murheet. Kun kuvittelin ostavani perusterveen koiran, ja minulle niin vakuutettiin. Penalla on nyt epilepsialääkitys, joka aamu ja joka ilta puoli tablettia, täytyy muistaa antaa suurinpiirtein samaan aikaan. Säikyn vähän väliä, että missä se koira nyt on? Koska en halua että se yksinään sätkii jossain nurkassa! Kamalaa kun se kerran putosi sängystä ja siinä koitti vain nousta ylös mutta pää osuu lattiaan. Nyt on ollut paljon puhetta koirien häkittämisestä, ja olen todellakin sitä vastaan, kun kyseessä on terve koira, jonka omistaja sulkee sisähäkkiin, vain koska se ehkä muuten tuhoaa kotia ym. Raivostuttavaa! Kun se vika on kuitenkin loppujen lopuksi aina, hihnan toisessa päässä. Mutta itse joudun miettimään, Penalle pehmeää häkkiä yksinoloajoiksi. Sen omaksi turvaksi, koska se saa paljon paikallisia kohtauksia, missä ilmeisesti tajunta ei mene, koska etupää yrittää nousta seisomaan mutta pää osuu lattiaan. Kyllä koira on silloin suojattava jotenkin, ettei loukkaa itseään.
Pena matkalla eläinlääkäriin.

Eläinlääkäri sanoi, että lääke ei kaikilla auta. Joillain auttaa vähän, lopuilla hyvin. Ei tiedä ennen kuin ajan kanssa, mutta lääkitys on loppuelämäksi joka tapauksessa. Entinen omistaja on sitä mieltä, ettei voi ottaa koiraa takaisin, edessä olisi lopetus. Minulla on mennyt nyt vähän yli 400 euroa lääkkeisiin eläinlääkräin maksuihin, vaikka koira on minulla ollut vasta 2 ja puoli kuukautta. Pistää miettimään, mitä tehdä? Kun en mikään miljönääri ole vaan neljän lapsen yksinhuoltaja, joka vielä tässä koitan opiskella. Voi tätä elämää!
Ilonan vaatteet. Ei kävele nämä päällä askeltakaan :D
Mutta hei, kylläyritän nähdä asioista ne positiiviset puolet!
Parempaa päivää toivotan sinulle <3

6 kommenttia:

 1. Voi Anne, kaikkea vanhemmuuden murheita siellä, niin hauvelin kuin lapsen. Parempaa päivää teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Tämmöistähän tämä elämä on aina sillon tällön:)
   Onneksi teini voi jo paremmin kun sai lääkkeet korvatulehdukseen. Koiran suhteen pitäisi tehdä päätöksiä ja se on vaikeaa.
   Järki ja tunne taistelussa keskenään....
   Mukavaa päivää!

   Poista
 2. No voi itku..:( Korvatulehdus on kyllä kamala tauti...itselläni iskee näin aikuisenakin aina silloin tällöin.
  Ja Pena...voi pientä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kuullut, että aikuisena se kipu voi olla vielä pahempi kuin lapsena.
   Toivotaan että lääkitys auttaa, saatais Penan epilepsia oireettomaksi, eihän sitä koskaan tiedä. Tosin siinäkään tapauksessa lääkkeitä ei saa lopettaa.
   <3 sinullekin Irmastiina ja kivaa päivää!

   Poista
 3. Voi itku tuota Penan tilannetta,etkö millään voi hakea korvauksia tuosta. Toivottavasti tytön korvatulehdus on jo parempi,muistan hyvin miten kivuliasta sellainen voi olla.Tsemppejä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä sitäkin mietin. On vain niin vaikeaa olla vaatimassa ja varsinkin kaikenlainen eripura on tällä hetkellä asia, mitä vähiten elämääni kaipaan. Toivottavasti asia saadaan selvitettyä piakkoin, on tosi kurjaa pohtia yksinään mikä olisi oikea ratkaisu. Moni on sanonut, että nyt se järki eikä tunne! Mutta onhan niitä hyviäkin puolia tuossa suloisessa koirapojassa.
   Tytär sai antibiootit aamulla, mutta nyt on vähän tullut kuumetta. Ehkä se pian alkaa puremaan:)
   Kiitos tsempistä, ihanaa iltaa sinulle Jael:)

   Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!