keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kuivasampoota tummille kutreille

Muista osallistua täältä arvontaan!
Kuivasampoo on tuikitarpeellinen hiustuote ainakin minun kaapissani. Olen kokeillut joitain eri merkkejä enkä ole löytänyt tarpeeksi hyvää, niin sen vuoksi kokeilin tehdä sitä itse. Eräs tuttava vakuutteli että perunajauhot toimivat tummassa tukassa aivan hyvin, mutta en ollut oikein vakuuttunut, olinhan tottunut valkoisen koiran joskus kellastuvaa turkkia valkaisemaan perunajauhoilla. (Työkoira kun oli, kasvattaja oli neuvonut välttämään turhia vesipesuja ihon luonnollisen rasvakerroksen säilyttämiseksi.)

Siispä tuumasta toimeen!


Oreganopurkki oli sopivasti tyhjentynyt, ja pääsi uusiokäyttöön. Vähän jouluista väriä pintaan ja se oli valmis! Laitoin puolet ja puolet, tummaa kaakaojauhetta ja maissitärkkelystä. 


Sitten vaan sirottelemaan kuivasampoota hiusten tyviin ja hieromaan se sinne. Tosin vaatteet kannattaa suojata! Lopuksi harjataan liiat pois, muuten näyttää oudolta. Sopi ainakin mulle! Bonuksena saa vielä ihanan kaakaontuoksun, tykkään. Kerropa jos sinulla on kokemuksia vastaavista itsetehdyistä kuivasampoista tai mikä merkki sinusta on näistä kaupan hyllyllä pönöttävistä puteleista on paras?

4 kommenttia:

 1. Kehtaanko tunnustaa lain, että olen käyttänyt kuivashampoita vain nuoruuteni päivinä, paitsi nyt, kun olin reissussa. Ostin mukaan Sunsilkin kuivashampoon hetken mielijohteesta, kun sen näin jossakin hyllyssä. Se pelasti pari päivääni matkalla. Tosin uskon, että parempiakin on olemassa.
  Ihailen teitä omatoimi-ihmisiä, minulla on monta kaltaistasi ystäväpiirissä. Pienen käyttömäärän vuoksi en lähde itse tekemään kuivashampoota, hieno idea kylläkin.
  Onkin kiva lukea, minkä merkkisistä puteleista tykätään.
  Hyvää joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa en minäkään ole käyttänyt kuivasampoita kuin jotain pari vuotta aina tarpeen tullen. Mutta enää ei voi olla ilman. On se niin kätevää. Sunsilkiä en olekaa kokeillut.
   Hyvää yötä Tuula <3

   Poista
 2. Minäkin olen käyttänyt kuivashampoota joskus ikuisuus sitten,en muista mitä käytin. Kuulostaa jännältä tuo sinun kuivashampoosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli niin helppo tekaista ja ihan hyvä käytössä. Ehkä en tarvitse enää ostaa. Katsotaan miten käy!
   Hyvää yötä Jael<3

   Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!