Opin täällä, että yksi tyypillisin espanjalaisen pääsiäisen ajan herkku on köyhät ritarit! Kyllä, luitte ihan oikein. Köyhiä ritareita tehtiin lapsuudenkodissani usein, ja siitä on jäänyt lämmin muisto.
Marketista täällä Espanjassa löytää ihan oikeasti köyhien ritareiden valmistukseen tarkoitettua leipää, nimeltään pan especial torrijas! Minä tästä juurikaan piittaamatta, sääkerinä suurperheen äitinä tein jälkiruokaritarit valmiiksi kotona olleesta, hiukan kuivahtaneesta patongista ja ciabatan tapaisesta leivästä. Kotona olen yleensä vastaavat herkut tehnyt pullaviipaleista.
Oikeasti maito olisi pitänyt keittää, mutta minä tein ihan kuin kotonakin eli maito ja muna sekaisin, siihen kastoin leivät. Sitten paistoin herkut aika runsaalla määrällä oikein hyvää oliiviöljyä Oliiviöljy ei näissä maistunut mitenkään hassummalta meidän mielestä.
Mutta voi olla että olemme niin tottuneita sen makuun, sillä olen aina käyttänyt oliiviöljyä paljon ruoanlaitossa.
Tosi hyviä oli!Mutta voi olla että olemme niin tottuneita sen makuun, sillä olen aina käyttänyt oliiviöljyä paljon ruoanlaitossa.
Heron mansikkahilloa on tullut täällä ostettua, on vain n. euron purkki. Se on kyllä hyvää hilloa. Saman valmistajan appelsiinimarmeladi on myös ollut suosikkimme. Saattaapa olla että sitä tuon kotiinkin mukanani. Voi että kun saisikin kaikkea ihanaa hamstrattua sukulaisille ja ystäville vietäväksi! Oliiveja, viinejä, sitten täällä on tosi nättejä purnukoita kaikkia muitakin säilykkeitä, jopa porkkanaraastetta. Tai sieniä, niin kauniita jo itsessään, sievissä lasipurkeissa!
Näitä pitää kokeilla joku päivä mutta vegaanisina. Pitkään ollut mielessä!
VastaaPoistaKannattaa kyllä kokeilla!
PoistaMukavaa loppuviikkoa!