Reseptin tähän ihanaan leivänpäälliseen löysin KuntoPlussan netistä ja muuttelin sitä ihan pikkuisen.
Meillä on perheessä pari nirppistä nykyään, joten vaihtoehtoisia proteiininlähteitä on etsittävä. Kun ne lihat vain joka päivä jää lautaselle.
Onneksi toinen tykästyi tähän, sillä kasvun kannalta olisi niin tärkeää saada tarpeeksi kaikkia tarvittavia rakennusaineita. Pakastemarjoja tää kyseinen neiti kyllä söisi vaikka kilon päivässä- se on onneksi ollut hyvä kiristyskonsti, ei marjoja ennen kun syöt ruokaa :) hyvin terveenä on pysynyt kyllä, mutta kasvuhan alkaa takkuamaan , jos ei kunnolla syödä.
Toiselle pitää vielä keksiä jotain muuta.
Kaikessa lyhykäisyydessään resepti on tässä:
Valkopaputahna
250 g valkopapuja
5 valkosipulin kynttä
1 rkl Himalajan vuorisuolaa ( tavallinenkin käy)
½ sitruunan mehu
½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä ( muutkin öljyt käyvät)
keitinlientä
mustapippuria myllystä maun mukaan, itse taisin hurauttaa vain vähän, n. ½ tl
Huuhtele pavut ja liota yön yli jääkaapissa ( n . 8 tuntia.)
Huuhtele taas ja keitä uudessa vedessä paketin ohjeen mukaan, yleensä n. 1 ½ tuntia.
Soseuta pavut , vajaa 1dl keitinlientä, valkosipulit, sitruunanmehu ja öljy. Mausta.
Tykkäsin tästä itekkin, ja ihan hyvä on laittaa tätä mieluummin makkaran sijasta!Ihanaa viikonloppua!
Anne
Tämä kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaKannattaa tehdä! On se niin hyvää ihan minkä päällä vaan<3
VastaaPoistaItse koitan reuman takia vältellä gluteenia ja kokeilin juuri riisikakkujen päällä.