torstai 19. helmikuuta 2015

Italian makuja

Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki uudet lukijat! 
Valoisaa kevätpäivää kaikille, sekä uusille että vanhoille lukijoille:)

eilen oli mahtava auringonpaiste, ja innostuin rämpimään metsässä kameran kanssa

Innostuin leipomaan eilen.
Koska meillä ei ollut leivontaan sopivaa rasvaa kotona juuri silloin,
niin tein näitä ihania keksejä jotka ovat tuttuja italialaisesta keittiöstä.
Cantuccini keksit sopivat hyvin kahvin tai teen seuraksi.
 Itse muuntelen ohjetta vähän sen mukaan mitä kaapissa on,
 tällä kertaa kuivatut hedelmät olivat taateli ja luumu.
 Näitä sanotaan myös italialaisiksi korpuiksi.
Helppo tehdä, siis ilman voita! Tai mitään muutakaan rasvaa.

GreenGaten auringonkeltainen  pikkukulho lupailee jo alkavaa kevättä!
 Näihin tuntuu olevan hyvin monia erilaisia reseptejä.
Kuukkelilla löytyi monta hyvää reseptiä, mutta
minä käytän tätä omaani. En enää muista mistä olen sen saanut,
sillä tämä löytyi yhdestä kokoamastani leikevihkosesta käsin kirjoitettuna.
Olen pitänyt noita nuorena tekemiäni keittokirjavihkosia tallessa
 kohta parikymmentä vuotta.
Apua ko mää oon vanha!

Siis ne jotka ei vielä tienneet,
( ei varmaan kukaan ole tiennyt,hih!)
niin minä olen ollut teininä 4H -kokkikerhojen vetäjänä.
 Siitäkin on näitä reseptejä jäänyt.
No mutta siitä ny onkin jo vähän kauemmin,
kun parikymmentä vuotta ja se on jo toinen juttu se.



Cantuccineissa maistuu manteli.
3 dl vehnäjauhoja
50 g mantelijuhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta ( tai 1 tl vaniljasokeria )
50 g kuorittuja manteleita kokonaisina
50 g kuivattuja luumuja
50 g kuivattuja taateleita
2 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 appelsiinin raastettu kuori
(hyvin pestyinä)

Sekoita kuivat aineet.
Leikkaa kuivatut hedelmät saksilla viipaleiksi.
(Voit käyttää myös muita, melkeinpä mitä tahansa kuivattuja hedelmiä)
Lisää kuiva-aineisiin
 mantelit, kuivahedelmät, ja raastetut sitruksen kuoret.
Sekoita munat joukkoon.
Taikina saa olla hyvin tahmeaa.

Jaa taikina sitten kahteen osaan
ja muotoile jauhotetuin käsin
kaksi n. 20 x 8 cm:n kokoista palaa leivinpaperin päälle.
paista 175 asteessa n. 30 min.

Kun palat ovat jäähtyneet, leikkaa ne viistosti,
 n. sentin levyisiksi viipaleiksi.
Laita uudestaan uuniin (leikkauspinta ylöspäin),
paista n. 5- 8 min.

Kekseistä pitäisi tulla rapeita.





Mantelit lisätään kokonaisina.
Jos kiinnostaa, niin täältä voit katsoa mun toisen lempireseptini italialaisesta keittiöstä.

Ihanaa torstaita!
Anne

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, näitä on pakko kokeilla!
    Herkullisen näköisiä ja monesti kaipaa just sellaista pientä kivaa kahvin tai teen kanssa :-)

    Ihanaa viikonloppua sinulle Anne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 samoin sinulle!
      Kannattaa kokeilla, meillä näistä on ainakin tykätty paljon.

      Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!