torstai 15. toukokuuta 2014

Banaani- nektariini smoothie mintulla

Kiva kun on taas se aika vuodesta, että kaupoista saa nyt makoisia nektariineja ja persikoita. Nektariinihan on siis tuo persikan sileäkuorinen muunnos. Tykkään itse enempi persikoista, juuri sen takia kun se kuori on sellainen hassuntuntuinen. No me nyt ollaan tällasia,tuli tästä mieleeni, laitoin eilen iltana pojalle selluloosakuituisen kertakäyttölakanan, kun en millään löytänyt puhdasta lakanaa kaapeista ja väsyneenä innostuin , kun avaamaton pakkaus nimeltään Höyhensaari kaapin perällä nökötti- poika innostui, että " ihana, tämmönen karkea!" ja toinen pienemmistä hihkui että tuoksuukin hyvälle! Ehkä ne sit on vaan pienestä onnellisia...no mutta asiaan.


Käytän itse useasti ohjeissani kevytmaitoa, ihan siitä syystä, että en tykkää, kun rasvaton maito vaahtoaa niin paljon. Se vaahto jotenkin ällöttää mua.
Sokeria en käytä nykyään ollenkaan.

Minttu tuo hiukan piristystä tähän juomaan, mielellään saa laittaa tuorettakin !


Sitten vain hiukan enemmän, jos tuoretta käyttää, ihan maun mukaan..

2 pientä banaania tai 1 ½ isoa
1 nektariini
vajaa tl kuivattua minttua
1 dl kevytmaitoa
1 dl hedelmämehua
1 dl vaniljajugurttia esim Arlan rasvaton vaniljajugurtti
 Itse asiassa en tiedä, miten terveellinen tää nektariini onkaan. Ainakin siinä on karoteenia eli A- vitamiinin esiastetta, ja jonkin verran C-vitamiinia. Mutta tosi hyvänmakuinen välipala, ja sopii vaikkapa grilliherkkujen kanssa tarjottavaksi. Tiesitkö muuten, että jos haluat kuoren pois, niin se lähtee helposti höyryttämällä hedelmää ihan pikku hetken kiehuvassa vedessä.


Huomenna onkin jo viikonloppu!
terkkuja
Anne

1 kommentti:

  1. Herkullisen kuuloinen ja näköinen smoothie. ♥ Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!