Ajattelin , että käytän simat huoneenlämmössä alkaen tänään, niin ehtii ihan hyvin vielä. Muistelin että muutama päivä huoneenlämmössä riittää, ja niinhän tuo oli ohjeissa joita löysin.
Muista pestä ja kiehauttaa pullot.
Tällä ohjeella laitoin tällä kertaa simat: (linkistä löydät sivun , josta lunttasin tähän reseptin, siellä oli muitakin hauskoja versioita kuten marjasima)
*klik
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Laitoin itse pelkkää fariinisokeria, koska sitä meni silloin sopivasti koko pussi. |
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.
Käytin kaksi sitruunaa niin, että toisen puristin joukkoon, toisen viipaloin päälle killumaan. |
Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!
Vinkki 1!
Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).
Vinkki 2!
Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltainen kuoriosa mukaan. Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Siivilöi sima ennen pullotusta.
Lopuksi kätevä emäntä vielä kiillottaa hanat sitruunanlopulla ;)
Inhoan ehkä maailman eniten sottaisia hanoja. Jos teillä on messinkiset tai kullatut hanat, niin älä!
Hauskaa perjantaita!
Anne
Sima on ihanaa! ❤ Täytyypä laittaa kans muhimaan. :)
VastaaPoistaNiin on <3 Täällä on valmista, hyvää tuli!
VastaaPoista