maanantai 14. huhtikuuta 2014

DIY Juures sipsit ja ihana uusi kahvi

Oikeasti ihanan makuinen ja terveellinen naposteltava on juureksista itse tehdyt sipsit. Mausta mielikuvituksen mukaan miten haluat!
 Tämmöisiä tuli.Ohjeen olen ottanut Voicen nettisivulta klik*

Juuressipsit


Punajuuria
Palsternakkaa
Lanttua
Porkkanaa
Öljyä
Suolaa

1. Kuori ja viipaloi juurekset hyvin ohuiksi. Esimerkiksi juustohöylällä onnistut saamaan hyvin ohuita viipaleita.
2. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Laita viipaleet pakastepussiin ja kaada päälle muutama ruokalusikallinen öljyä, juuresten määrästä riippuen. Öljyä on hyvä olla sen verran, että kaikki lastut kastuvat.
3. Asettele öljytyt juuresviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Viipaleita ei kannata asetella päällekkäin, jotta ne pääsevät hyvin kypsentymään.
3. Ripottele päälle suolaa ja laita uuniin kypsentymään. Pidä lastuja uunissa noin 45 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsentyneet ja kuivahtaneet. Jos lastut tuntuvat vielä löysiltä, voit jättää ne vielä hetkeksi uuniin ja pienentää lämpötilaa lähelle sataa astetta. Huomioi, että sipsit kuivahtavat vielä hieman uunista ottamisen jälkeenkin.


Vinkki!

Sipsit maistuvat hyvältä kermaviilidipin tai avokadosta tehdyn guacamolen kaverina.

Olen etsinyt hyvää kahvia, joka ei niin paljon ärsyttäisi vatsaa. Tänään löysin Lidlistä tätä 100 % arabicaa, jossa oli tummuusaste 4. Tämä on suodatinkahvia. Maku oli todella arominen ja hyvä. Ei ollenkaan laimea litku. Aloitin kuuriluontoisesti uuden tulehduskipulääkkeen, ( Mobic) koska tällä hetkellä kaikki reumalääkkeet on kokeiltu, mitä voidaan minun kohdallani ajatella. No niinhän siinä sitten kävi, että vatsa tuli kipeäksi. Yön valvoin, kun ei oikein saanut nukuttua kivuilta. Mutta en kahvista haluaisi luopua ihan kokonaan. Ihmettelin vähän, että lääkäri ei määrännyt mitään mahansuojalääkettä. Enkä itsekään sellaista muistanut ehdottaa, mutta enhän se minä se lääkäri ole!

Luin jostain, että mitä tummempi paahto, sitä vähempi rasittaisi vatsaa. Ihmekös olenkin aina pystynyt juomaan espressoa ihan ilman mitään mahanpuruja! Myös jotkut sanovat , että pikakahvista ei tule mahakipua. Jokaisella varmaan on omanlaisensa vatsa, joten tähän löytyy apu kokeilemalla , tuumin.

Aion testata vielä luomukahvin, sillä siitäkin luin jostain nettipalstalta, että monella sitä kestääkin juoda ihan eri tavalla kuin tavallista kahvia. Vielä kun löytäisi sopivan luomukahvin jota alkaa testaan.

Rauhallista Hiljaista viikkoa
Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!