maanantai 13. tammikuuta 2014

Eläinkaupoissa

Tänään kävin useammassakin oululaisessa eläinliikkeessä, 
etsimässä nelivarvaskonnalle uutta UV- lamppua rikkoutuneen tilalle. Nuo otuksethan tarvitsee auringonvaloa D- vitamiinin valmistamiseen ja kilven ( joka on luuta ) normaaliin kasvuun ja kehitykseen. Tiedän kyllä, että yhdestä liikkeestä saisi, mutta en halunnut nyt mennä sinne.

Muskettikoirasta tarttui matkaan vain herkkuja koiralle-
palvelu oli mukavaa ja asiantuntevaa,  ja lupasivat tilata nelivarvas tuotteita jos haluan.



nää kanafileet tuoksui oikeesti niin hyvälle, että olis voinut luulla että on ihmisten ruuaksi tehty!

Musti & Mirristä ei myöskään löytynyt lamppua,  mutta erilaisia broileripakasteita lähti kyllä mukaan





Yleensä ostan tosta meijän Salesta koiralle maustamattomia koipia ja laitan uuniin riisin kanssa. Minun takia se puoli hyllystä on tyhjä melkein aina, anteeksi :) Mutta voisihan siinä olla enemmän kuin muutama loota...

Tässä on muuten ohjetta Yrjölän puurosta kaipaaville:
100 g
tummaa riisiä/luonnonriisiä
 
100 g
hirssi suurimoita
 
100 g
tattari suurimoita
 
100 g
ohra suurimoita (jos allergiaa vaihda riisiin)
 
5 g
suolaa (jos koira saa paljon lihaa ei tarvi lisätä)
 
noin 2litraa
vettä
 
 
100 g
kylmäpuristettua pellavaöljyä tai auringonkukkaöljyä , valmiiseen puuroon


Liota 6-10 tuntia ja keitä tunti hiljaisella tulella. Tai paista 175 asteisessa uunissa 2 tuntia. Ohraa meillä ei laiteta, sen huomasin meidän koirasta jo ihan pienenä, että ohra tulee läpi lähes sulamatta.

 Lisää öljy jäähtyneeseen puuroon.

Yrjölä suosittelee auringonkukkaöljyä. 
 Meillä laitetaan maissiöljyä, kotimaista rypsiöljyä, kylmäpuristettua oliiviöljyä ja omega öljyä- , pellavaöljy ei tälle koiruuelle kelpaa.

 Rasvoja lisään reilusti, koiran ollessa taipuvainen laihtumaan. Tietysti kanat nahkoineen ja paistoliemineen. 

Mikrossakin muuten valmistuu kivasti pienehkö annos!

Tämä on perus seos johon lisätään kasviksia ja lihaa.

Liha raakana .
Tosin itse kypsennän broilerin, kun meidän koira syö tällä hetkellä vain sitä, ja näin on äiti opettanut- kanaa ei raakana, salmonellavaaran takia!

 UV- lamppukin löytyi onneksi, siitä lisää myöhemmin!
Anne



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!