perjantai 26. huhtikuuta 2013

Vielä ehdit laittaa siman sihisemään


 Kaikkihan te tiiätte että maailma on niiiin täynnä mielettömän ihania kokkaus ja leivontablogeja, joissa esitellään toinen toistaan koreampia luomuksia.

 Mun mielestä ei voi kuitenkaan koskaan liikaa korostaa tavallisen arkiruuan merkitystä, sillä suuri osa ihmisistä ehkä juuri kaipaa sellasia tavallisia ohjeita jotka ei vaadi sen kummempaa kikkailua. Niin tässä sitten tulee ihan tuikitavallinen pannarin ohje , joka on omani.

Tiiän , voita on aika paljon, mutta tulee hyvää! Ja eihän tätä tarvi joka päivä syyä. Munia laitan vähemmän kuin yleensä ohjeissa on, sillä yksi meijän lapsista ei siedä kananmunaa ja myönnytyksenä hänelle tehdään näin. 

Vielä lopuksi meillä kotona usein valmistetut, lohkoperunat uunissa, unohtamatta tuota siman
 ohjetta , jonka olen napannut täältä. Vielä ehtii!

Tuohon pannariin voi tietysti omien mieltymyksien mukaan käyttää voita tai margariinia, tai öljyäkin. Öljyä varmasti kuitenkin pitänee laittaa vähemmän kuin voita. Tai sitten voi halutessaan vähentää voin määrää.




Pannukakku

4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1tl suolaa
2 munaa
8 dl  maitoa
200 g voita




Kaada kulhoon ensin maito, sitten vain kaikki muut aineet sekaan huolellisesti vatkaten. Lisää sula voi viimeisenä. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Kaada taikina uunipellille leivinopaperin päälle ja paista 225- 250 asteessa n. ½ tuntia. Nauti mansikkahillon ja kermavaahdon kera hyvässä seurassa!
 



 


 Sima - aiheiset kuvat lainasin täältä




 Perinteinen sima


4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!

Vinkki 1!
Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).

Vinkki 2!
Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltainen kuoriosa mukaan. Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Siivilöi sima ennen pullotusta.






Veneperunat uunissa

Perunoita 3-4 kpl ruokailijaa kohti

1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

mausteita maun mukaan  

1 tl paprikamaustetta
½ tl pippuria
1 tl suolaa
(chiliä)
yrttejä maun mukaan, esim.  rosmariini on hyvä , mutta kannattaa käyttää varoen, sillä se on voimakasmakuinen yrtti

Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Pese perunat hyvin, viipaloi kuorineen n. 2 cm paksuisiksi veneiksi.
Pyörittele perunaveneet öljy-mausteseoksessa.  Lado perunat uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 225 asteessa noin 15 min tai kunnes perunat ovat kauniin värisiä


4 kommenttia:

  1. siis joo..pannarin ohjeen nappasin talteen. miun vakio reseptissä on joku vika..ei kohoile ollenkaan..tarttee kokeilla jotain muuta ohjetta tai sit menee uuni vaihtoon :D

    VastaaPoista
  2. Nami! Panenkin illalla pannarin uuniin!! Sima on hyvää! Ite olen laiska! Anoppi pelastaa ;))

    VastaaPoista
  3. Pakko tunnustaa etten itekkään nyt jaksanut laittaa simoja tulemaan , mutta jospa munkkeja sitten....:)

    VastaaPoista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!