Kaikkihan
te tiiätte että maailma on niiiin täynnä mielettömän ihania kokkaus ja
leivontablogeja, joissa esitellään toinen toistaan koreampia luomuksia.
Mun mielestä ei voi kuitenkaan koskaan liikaa korostaa tavallisen
arkiruuan merkitystä, sillä suuri osa ihmisistä ehkä juuri kaipaa
sellasia tavallisia ohjeita jotka ei vaadi sen kummempaa kikkailua. Niin
tässä sitten tulee ihan tuikitavallinen pannarin ohje , joka on omani.
Tiiän , voita on aika paljon, mutta tulee hyvää! Ja eihän tätä tarvi
joka päivä syyä. Munia laitan vähemmän kuin yleensä ohjeissa on, sillä
yksi meijän lapsista ei siedä kananmunaa ja myönnytyksenä hänelle
tehdään näin.
Vielä lopuksi meillä kotona usein valmistetut,
lohkoperunat uunissa, unohtamatta tuota siman
ohjetta , jonka olen
napannut
täältä. Vielä ehtii!
Tuohon
pannariin voi tietysti omien mieltymyksien mukaan käyttää voita tai
margariinia, tai öljyäkin. Öljyä varmasti kuitenkin pitänee laittaa
vähemmän kuin voita. Tai sitten voi halutessaan vähentää voin määrää.
Pannukakku
4 dl vehnäjauhoja |
1 ½ dl sokeria |
1tl suolaa |
2 munaa |
8 dl maitoa |
|
|
Kaada kulhoon ensin maito, sitten vain kaikki muut aineet sekaan huolellisesti vatkaten. Lisää sula voi viimeisenä. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Kaada taikina uunipellille leivinopaperin päälle ja paista 225- 250 asteessa n. ½ tuntia. Nauti mansikkahillon ja kermavaahdon kera hyvässä seurassa!
Sima - aiheiset kuvat lainasin täältä
Perinteinen sima
4 l vettä 250 g Dansukker Fariinisokeria 250 g Dansukker Taloussokeria 1–2 sitruunan mehu 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala) sokeria, rusinoita
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput
vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä
huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria
ja muutama rusina.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Sima
on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on
noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja
käytä noin viikon kuluessa.
Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!
Vinkki 1! Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).
Vinkki 2! Halutessasi
enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltainen kuoriosa mukaan.
Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Siivilöi sima ennen
pullotusta.
Veneperunat uunissa
Perunoita 3-4 kpl ruokailijaa kohti
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
mausteita maun mukaan
1 tl paprikamaustetta
½ tl pippuria
1 tl suolaa
(chiliä)
yrttejä maun mukaan, esim. rosmariini on hyvä , mutta kannattaa käyttää varoen, sillä se on voimakasmakuinen yrtti
Sekoita kulhossa öljy ja mausteet. Pese perunat hyvin, viipaloi kuorineen n. 2 cm paksuisiksi veneiksi.
Pyörittele perunaveneet öljy-mausteseoksessa. Lado perunat uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 225 asteessa noin 15 min tai kunnes perunat ovat kauniin värisiä
|
|
siis joo..pannarin ohjeen nappasin talteen. miun vakio reseptissä on joku vika..ei kohoile ollenkaan..tarttee kokeilla jotain muuta ohjetta tai sit menee uuni vaihtoon :D
VastaaPoistaToivottavasti tuolla saat onnistuun :)
VastaaPoistaNami! Panenkin illalla pannarin uuniin!! Sima on hyvää! Ite olen laiska! Anoppi pelastaa ;))
VastaaPoistaPakko tunnustaa etten itekkään nyt jaksanut laittaa simoja tulemaan , mutta jospa munkkeja sitten....:)
VastaaPoista