maanantai 14. joulukuuta 2015

Appelsiinikynttilä DIY, blogiyhteistyössä Donno


Meillä on ollut usein jouluisin tapana kuivata uunissa appelsiiniviipaleita koristeeksi. Joskus on laitettu myös neilikoita appelsiineihin tai mandariineihin, jotenkin ne vaan liittyy jouluun. Muistan että Ylitornion mummu ja pappa toivat joulun alla aina meille laatikollisen mandariineja. Ehkä se sieltä sitten tulee tämä perinne. Tänä vuonna ajattelin kokeilla jotain muuta: appelsiinituikkuja.
Idea on netistä bongattu. Ei menny niinkö strömsössä, mutta tänään ei mikään muukaan, niin hyvin sopi tunnelmiin. ( Autonketale hajosi taas.)

Eli vahingosta viisastuneena, hyvä neuvo: kannattaa suojata paikat hyvin, tuota parafiinia ei ole kauhian helppo siivota kaapinpäältä ja lattioista kun se hajoaa suurelle alueelle pieniksi pisaroiksi.

Parafiinia sulatettaessa kannattaa seurata lämpötilaa, ettei massa kuumennu yli 90 asteiseksi. Kiehauta vettä, johon nostat sitten astiallisen parafiinia, voit ottaa vesihauteen pois levyltä tai ainakin pienentää lämpöä.  Koska parafiini saattaa syttyä, pidä kattilan kansi varuilta aina vieressä, tulen tukahduttamiseen. 


Mutta tulihan niistä sieviä! Eikö?

Tarvikkeet Donnosta. Donno on ihana askartelupuoti Oulun Ideaparkissa.

6 kommenttia:

  1. Onpa kiva idis, mutta taidan itse pysähtyä jo tuohon ekaan lauseeseen ja koklata ajan kanssa noita viipaleiden kuivatuksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiinin viipaleetkin ovat kauniita ja helppotekoisia koristeita vaikka kuuseen, mutta kannattaa kokeilla myös näitä tuikkuja:)
      Mukavaa päivää sinulle Titta!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina, kyllä minäkin ihastuin näihin. Kivalta ne tuossa olkkarin pöydällä näyttää.
      Ihanaa tiistaita!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos SatuKoo <3
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!