sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Sytytä kynttilä Pariisille / Light a candle for Paris / Encender una candela a Paris

Lapsia kannattaa nyt suojella uutisilta sen verran kuin jokainen voi. Eihän niitä pumpulissa voi tietenkään pitää- meilläkin osa lapsista on jo sen ikäisiä, että lukevat varmasti ihan omatoimisesti kavereiden kanssa älypuhelimiltaan,  mitä uutisissa sanotaan. Kuitenkin ovat vielä niin nuoria ja viattomia ( 11 - ja 13 v., toivon että kaksi nuorimmaista eivät vielä lue, en ole ainakaan huomannut), että sodanpelko voi hyvinkin lyödä rankan iskun pikkuisen mieleen.

Tämän postauksen kuvat poimin netistä. / Photos from internet.
 Meidän lapsista eräs pelkäsi viime viikolla sotaa, kun täällä Oulussa oli muutaman päivänä joitakin lentoharjoituksia. Keskustelkaa lasten ja nuorten kanssa! Olkaa turvallinen ja rauhallinen aikuinen, selittäkää ja kertokaa. Vastatkaa kärsivällisesti, lohduttaen, rohkaisten. Olen yrittänyt kertoa, että ne ihmiset, ketä tänne meillekin jatkuvasti tulee, joita näemme katukuvassa vastaan kävelemässä ja kaupan kassajonossa edellämme, ovat ihan samanarvoisia kuin mekin- he ovat paossa sotaa, he pakenevat noita terroristeja jotka Pariisin iskun tekivät.

 Kerron heille, että olemme kaukana kaikesta, ja että Pariisin hyökättiin, koska Ranska on ollut sotimassa tuolla mistä terroristit tulevat. Suomeen ei kukaan hyökkää. Toivon siinä samalla,  puhuessani sydämessäni,  että oisin oikeassa. Sillä mitäpä minäkään näistä tiedän?

Toivon vain.Mitkä ovat Suomen valmiudet tämänkaltaisten iskujen estämiseksi? Mistä minä tiedän. En juurikaan lue enkä tutki politiikkaa.  

Toivon vain että rakkaus ja rauha veisivät voiton <3

Sytytetään tänä iltana kello kuusi kynttilä romantiikan ja rakkauden kaupungille Pariisille. Otetaan esimerkkiä rohkeista pariisilaisista, jotka urheasti jatkavat elämäänsä, lähtevät ulos kaduille ja ravintoloihinsa syömään, sillä elämän on jatkuttava.

What are Finland's capacity to prevent these kinds of attacks? How should I know.

 I just hope that love and peace would take victory <3

Let's look at the courageous Parisian who bravely continue their lives, they go out into the streets and restaurants for dinner, because life must go on.

Let´s light a candle for Paris. 

 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. <3
   Sanaton olo tällä hetkellä. Toivomme parasta, rauhaa päälle maan.

   Poista
 2. Tää maailma menee kauheammaksi paikaksi elää ja koettaa kasvattaa lapsosia, jos tällainen jatkuu. Ja kohta noi terroristit voivat olla Suomessakin, Todella pelottavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin tuntuu, mitenhän meidän lapset sitten ajattelevat kun ovat siinä iässä, että lastenhankinta on ajankohtaista.
   Toivotaan, että Suomi ei terroristeja kiinnosta.
   Ihanaa ja rohkeaa loppuviikkoa!

   Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!