maanantai 6. heinäkuuta 2015

Mustikkapiirakka ja säväyksenä kookosta

Mitäs teidän kesäänne kuuluu? Kenen luona ne hyvät ilmat oikein on?

Karutkin kasvit voivat olla kauniita. Nämä kuvasin jossainpäin Pohjois-Pohjanmaata.

Mustikkapiirakkaa aloin yhtenä päivänä leipomaan, pakastinta nääs pakko tyhjentää kun kohtahan tulee uudet marjat!
Mutta mutta, eipä ollut jääkaapissa tarpeeksi voita, ei margariinia. Keksin sitten ( ihan itte) että laitan puolet margariinia ja puolet kookosöljyä, sellasta lasipurkissa myytävää. Hyvin vaahtoutui.

Tässäpä ohje:

75 g margariinia
75 g kylmäpuristettua kookosöljyä
1 1/4 dl sokeria

Nämä vatkataan vaahdoksi.

Lisätään:

2 munaa

Vatkataan nopeasti.

Lisätään:

3 dl ruisjauhoja, joitten seassa ½ tl leivinjauhetta.

Täyte:
purkki rahkaa
 1muna
 ½ dl sokeria
3 dl mustikoita

Voitele vuoka, ja korppujauhota se. Itse käytin tällä kertaa ruiskorppujauhoja.
Sekoita täytteen aineet.
 

Kaada taikina vuokaan ja täyte päälle. Paista 200 asteessa n. 25 min.
Tosi kivan makuinen tuli, minusta tuo kookos sopii mustikan kanssa.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa että oli ohje, raparperi/mustikkapiirakat ovat omia suosikkeja, menevät mansikkakakunkin edelle.

    Ihania aurinkoisia päiviä Anne <3

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullinen piirakka,kiitto kookosvinkistä :)

    VastaaPoista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!