lauantai 9. toukokuuta 2015

Mangorahkajuustokakku

Tuhannet kiitokset ja sydämet teille kaikille jotka olette tukeneet minua liittyen koirani kuolemaan ja edellisen postaukseni aiheeseen. Minulla on täällä nyt kauhia morkkis, että meninkin taas avautumaan. Enkä oikein osaa tehä sitäkään kunnolla, jotain ihmemutinaa vaan aina tulee ulos:)
Tässä ois nyt lupaamani ohje, aivan hyvää kakkua tällä tuli ja vielä ehtii vaikka äidin yllättää tällä kakulla!

Sopiva vuoka: n. 26 cm
180 g keksejä
75 g voita tai margariinia





Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperinpala.

 Sulata voi kattilassa. Laita keksejä vähän kerrallaan pussiin, minigrip on hyvä, tai pakastepussikin käy. Murskaa keksit pussin sisällä käyttäen kaulinta apuna.


Ohuemmassakin pussissa saa keksit murskattua ilman et pussi menisi rikki jos ei laita sitä liian täyteen.

Laita tosiaan vain muutama keksi kerralla, jos käytät esim. pakastepussia minigripin sijasta. Näin pussi säilyy ehjänä paremmin. Olisi mukavaa, jos vielä voisit käyttää pussin seuraavallakin kerralla, mutta jos käyttää täytekeksejä tai näitä bretzelpikkuleipiä niin kuin minä nyt tein, pussi sottaa ihan liikaa että sitä viitsisi säilyttää enää-vaikka kuinka haluaiskin olla eko.

Sekoita keksimurut ja voi kulhossa. Kaada vuokaan, tasoita kevyesti. Älä  paina lujaa kiinni, jos käytät täytekeksejä tai vaikka tällaisia kuin minä tällä kertaa, missä on suklaakuorrute. Muuten kakusta tulee hankalasti leikattava. Odota hetki, jotta pohja jäähtyy. Kaada vasta sitten päälle täyte:


2 prk (á 200 g) Mangorahkaa
2 rs (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja

Yhdistä täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n.1 min, jotta täytteestä tulee kuohkea ja aineet sekoittuvat hyvin. Kaada vuokaan.




  • Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30 min.
Jäähdytä. Irrota kakun reunat vuoasta veitsellä. Siirrä tarjoiluvadille.





Itse tein kakun kun oli tulossa vieraita, ja hassu yhteensattuma oli, että vieraatkin toivat juustokakkua mukanaan! Molemmat oli kyllä hyviä.
Ihanaa lauantaita!












7 kommenttia:

  1. Onpas herkkua ja mielenkiintoinen resepti. Voitit blogi arvonnassani Muumimukin :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla! Itse en kauheasti välitä rahkan mausta, mutta tämä oli kyllä todellakin aivan syötävää!

    En kai, voitinko? Voi kiitos<3 Muumimukit on ihania!

    VastaaPoista
  3. Oi Anne ihanaa että voitit tuon Muumimukin. <3 Tuo kakku, ou nou, juustokakut ovat pala taivasta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? Kyllä mun ny kelpaa<3
      Juustokakut on ihania, seuraavaksi ajattelin tehdä sellaisen, mitä ei paisteta ollenkaan.

      Poista
  4. Juustokakut ovat ihania:) Herkullisen näköinen tämä sinunkin kakkusi:)

    VastaaPoista
  5. Uusi lukija ilmoittautuu. Tai vanha. Luulin olevani lukijana aiemminkin, mutta enpäs ollutkaan. Vaan nyt on sekin korjattu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa<3
      Mukavaa että luet, sekin on jo paljon, että luulee lukevansa eli sillonhan on jo hengessä mukana:D

      Poista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!