tiistai 29. huhtikuuta 2014

Mindfulness ja vehnänorasjauhe

Pääsiäinen tuli ja meni, nyt ollan jo Vappu tunnelmissa!
Täälläkin on jo pihoja innolla rapattu ja terassilla fiilistelty aurinkoa.
Kukkapenkin laitoin taas uuteen uskoon, että koiruus saa sitten taas kaivaa sen mullin mallin, kun siltä tuntuu. No, ei vaan, toivottavasti ei kaiva.

Aurinko tekee iltapäivisin makkarin ikkunaverhoon kauniin pensaskuvion.

Arvoituksellinen kutina ja ihottuma on lähes poissa. Uskomatonta, mutta ihanaa! Lääkkeet heitin jo pois. Nyt täytynee vielä perua aika Ihotautipolille, etten turhaan vie jonkun enemmän tarvitsevan aikaa.

Olen sellainen kausittainen terveysintoilija. Välillä syön ihan miten sattuu, sitten koitan taas ryhdistäytyä. Jos olisin laihduttaja, olisin takuulla jojo- sellainen. Tänään tuli taas tehtyä pieni ryhtiliike, ensimmäistä kertaa elämässäni ostin
vehnänorasjauhetta. Vaikka olen tosi monta kertaa aikonut, nyt vasta sain aikaiseksi. Haluaisin mieluummin itse kasvattaa vehnänorasta, mutta en löydä mistään kaupasta niitä jyviä? Vaikka varmaan tuolla luontaistuotekaupassa olisi ollut. Huomasin teille linkkejä etsiessäni, että maksoin tosta pussukasta  n.6 e enemmän Lifen kivijalkaliikkeessä, kuin nettikaupassa? Whaaaat? No ei voi mitään. Näköjään nuo hinnat vaihetelevat aika suuresti, ja jos viitsii nähdä vaivaa, vo säästä pitkän pennin.
Katselin siis myös netistä noita jauheita, tässä muutama linkki:

Ruohonjuuri
Life
Misteli
Ruohonjuuri
Sinunapteekki

Ruohonjuuri on kahdesti, mutta eri tuote. Toi jälkimmäinen , Pukka luomu, jonka kilohinta on 300 e, olisi hauskaa kokeilla. Mutta ajattelin, että kyllä mulle kelpaa ihan hyvin edullisempikin vaihtoehto.


Sitten nappasin vielä siinä kassalla mukaan
 tumma luomusuklaata lukemisen vauhdittajaksi.

ja tää oli muuten tosi väkevän makuista, sen on siis pakko olla terveellistä! Uskostakin aion syödä joka päivä pari palasta. Kahvin kanssa on kuitenkin ihan jees. Sitten välillä on pakko saada oikeaakin suklaata, eli Fazerin Sinistä. Onneksi sitä on aina jemmassa. Meillä pitää kaikki herkut olla aina piilossa, muuten....no, muuten niitä ei koskaan ole.Arvatkaa, mitä tein tämän(kin) postauksen kirjoittamisen aikana ? Kuorin perunoita, ripustin pyykkiä, laitoin lisää pyykkiä koneeseen, autoin poikia siivoamaan kaatuneen saippuakupla pullollisen, lakaisin lattiaa, ruokin koiran itsetehdyllä kanapadalla ja ties mitä muuta . Välillä tallensin ja pänttäsin oppikirjaa, tarkastin samalla lapsen läksyjä.  Tuttua varmasti monelle teistäkin. Mutta kun ihminen ei ole kone.

Mindfulness. Se on monelle tämmöisessä hektisessä elämänmenossa todella tarpeen. Siis että osaisi vain olla, keskittyä siihen hetkeen mikä on käsillä.
Tehdä vain yhtä asiaa kerrallaan.
Kuinkahan minusta tuntuu, että ainakin useimmat miehet osaavat tuon taidon erittäin paljon paremmin kuin me naiset? ;)

Tässä vielä linkki, mistä voit katsella ihania, rauhallisia luontokuvia:

Kevään Valo kuvakisa

Itselle on nyt ollut hiukan helpompi asettua, kun on pakko keskittyä lukemiseen. Kuitenkin saatan lukea samassa huoneessa missä lapset katsovat lastenohjelmia, häiriintymättä mitenkään. Kaikkeen taustahälyyn tottuu, mutta onneksi meillä on välillä ihanan hiljaista myös. Tiedän koteja, joissa on ainainen riita ja tappelu , sekä tasainen älämölö päällä, eikä esim. oma lapseni halua yhtään vierailla sellaisten kavereiden luona. Rauhaa rakastava pikkuisäntä siis.

Tiistaita!
Anne

2 kommenttia:

  1. Sinulle löytyy haaste blogistani: http://isokahvikiitos.blogspot.fi/2014/04/haaste-2.html
    Aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!