Nyt vasta raaskin avata jouluna saamamme ihanat itsetehdyt vaahtokarkit...nam! Oli ihan hullun hyviä!
Näin kauniissa pakkauksessa ne olivat, tietysti laitoin talteen tuon ihanan merry christmas pitsinauhan!
Kyllä maistui, nämä olivat tämmöisiä ihanasti punavalkoraitaisia. Ulkonäkö oli vähän kärsinyt, koska ei heti avattu muovista, mutta maku ei :)
Ohjeen etsin netistä ja se löytyi Valion sivuilta :
(jos haluat, vaniljasokerin voi jättää pois, ja lisätä piparminttuaromia )
Valmistusaineet
2 dl | vettä |
1 kpl | vaniljatanko |
5 dl | sokeria |
1 dl | vaaleaa siirappia |
1 ripaus | suolaa |
2 kpl | valkuaista |
7 kpl | liivatelehteä |
Muuta
1/2 dl | Tomusokeria viimeistelyyn |
3 tippa | (punaista elintarvikeväriä) |
Valmistusohje
Voitele vuoka valmiiksi öljyllä ja sokeroi tomusokerilla.
Sekoita kattilaan sokeri,
siirappi, halkaistu vaniljatanko, 1 dl vettä ja suola. Keitä n. 12
minuuttia. Ota pois liedeltä ja poista vaniljatanko.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti.
Kaada kuuma sokeriliemi liivateliemen päälle. Sekoita niin että liivate sulaa seokseen.
Vatkaa seosta käsivatkaimella n. 10 minuuttia kunnes seos on kuohkeaa.
Valmista valkuaisvaahto vatkaamalla valkuaisia sähkövatkaimella.
Yhdistä vaahdot nostelemalla niin että ne sekoittuvat.
Kaada seos vuokaan ja tomusokeroi pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kaada levy tomusokeroidulle alustalle ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat tomusokerissa.
Rakkain terkuin
Anne
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!