keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Keittiön uusi verho

Elloksen paketti saapui ja pääsin toteamaan, että ainakaan toinen tyynynpäällinen ei sovikaan meille. Kuvasta katsoin jotenkin että se olisi punavalkoinen. No , olis pitänyt nimestäkin tajuta että jos se on coral niminen , niin olisi voinut vähän kuvan väriä epäillä. Se oli siis koralli / lohenoranssi...mun inhokkiväri.

Mutta laskosverho on just semmoinen kuin ajattelin, ihana tummanharmaa , melkein musta väri. Sopii talveen mun mielestäni, eihän vielä ole kevät...ja saattaapa jäädä kevääksikin, tykkään niin paljon.


Tuossa rypytyksessä on hauskasti sellaisia lankahapsuja. Kangas on napakkaa ja ei yhtään läpikuultavaa. Samanlainen isompi makkariin äkkiä ennen kuin loppuvat!
Etten herää keväällä yhtä aikaa auringon kanssa- tähän meinaan on allekirjottaneella vähän taipumusta... Ainoa mikä harmitti vähän, oli että verho oli tyrkätty tiukkaan muovipakkaukseen ihan miten sattuu, ja se oli meille tullessa niin rytyssä että oli aika työ saada silitettyä. 

Tässä on mun uusi välipalaherkkuni


avokado.
 Ystävä houkutteli kokeilemaan, ja siitä lähtien olen syönyt melkein joka päivä. En tiedä mikä tuossa kummallisen makuisessa marjassa ( kyllä , se on marja ) on , mutta minä jäin ainakin heti koukkuun.
Paahtosämpylää, margariinia ja avokadoviipaleet ripauksella suolaa maustettuna. Kahvin kanssa tietty! Vaikka kaakao on nyt näköjään todettu parhaimmaksi palautusjuomaksi, niin kahvista en luovu.
Iltapalana syön usein ihan pelkästään  lusikalla suoraan kuoresta ilman suolaa.


 

Olen yrittänyt ihan tietoisesti kyllä syödä hyvin oman terveyteni takia,  mutta jouduin nyt kuitenkin aloittamaan uudestaan Trexan lääkityksen tähän reumaan. Sen takia just nyt olen tosi väsynyt, kun ensimmäinen lääkeannos piti ottaa sunnuntaina.

Avokadossa on kaliumia noin puolet enemmän kuin banaanissa , ja proteiinia siinä on myös hyvin paljon. Siinä pitäisi olla kaikki ne 18 tärkeää aminohappoa, joita elimistö tarvitsee proteiinintuotannossa.
Lisäksi siitä saa foolihappoa, omega- 9 -rasvahappoa, jolla on oletettavasti kolesterolia alentava vaikutus, sen arvellaan myös ehkäisevän rintasyöpää. Avokadossa on myös muistaakseni ainakin  E,- K-, ja C- vitamiinia, A- vitaminin esiasteita monia erilaisia.

Onhan siinä paljon rasvaa, mutta se on juuri sitä hyvää rasvaa, joka estää verisuonten seinämiin muodostuvan plakin syntymistä. Kalium taas saattaa laskea verenpainetta.

Mukavaa illanjatkoa!
Anne


2 kommenttia:

  1. minen ole ikinä oppinu syömään avokadoa. jotenki liian rasvanen meikäläisen makuun..siinähän on siis ihan hulluna rasvaa ihan oikeestikkin. ei mitään ideettiruokaa, vaikka melekonen vitamiini pommi onkin, mutta kohtuudella nautittuna varmasti oikein hyvä lisä arkiruokiin.

    VastaaPoista
  2. Niinhän se on, tosi rasvanen :)

    VastaaPoista

Vaikka vain sana tai kaksi, tekee minut hyvin iloiseksi!