Kaupan pakastealtaasta tarttui mukaan Pirkka Mutakakku, ja sehän oli oikeesti tosi hyvää! Vaikka ulkomuoto kylläkin oli hyvin lituskainen itse leivottuun verrattuna...tunnin sulatuksen jälkeen valmista syötävää, meille maistui vaniljajäätelön kera :)
ohjeen kakkuun nappasin täältä
Mutakakku
Ainekset: |
4 | munaa |
2 dl | sokeria |
200 g | tummaa suklaata |
200 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
2,5 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Ohje:
1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan ( halkaisija 26 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja margariini. Sekoita hieman jäähtynyt seos varovasti munasokerivaahtoon.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia.
4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan. Siirrä varovasti vadille ja tarjoa haaleana kermavaahdon kanssa.
mutakakku on hyvää. tosin mie en noista valmiista leivonnaisista oikein tykkää ja muutenki leivon niin paljon ite.
VastaaPoistaTuo on niin hyvää nimenomaan jäätelön tai vanilja kastikkeen kanssa! :-)
VastaaPoistaIhanaa vappua! :-)